Fuck Wijn is een nieuwe podcast over bier

fuck wijn podcast

Fuck Wijn! Dit stevige statement is de naam van een podcast over de onvoorwaardelijke liefde voor bier. In elke aflevering gaan bierbrouwer Ronald van de Streek en schrijver Ronald Giphart met een bekende gast in gesprek over een specifieke bierstijl.

Op 19 maart is de eerste aflevering te beluisteren. Dan betreedt wijnjournalist Harold Hamersma het hol van de leeuw om het over saison te hebben. Deze bierstijl zal hem waarschijnlijk wel bekoren, maar om daar zeker van te zijn, zal je moeten luisteren naar de podcast. In de volgende afleveringen zijn radio-dj Domien Verschuuren, cabaretier Peter Heerschop, tv-presentatrice Dione de Graaff, ex-profwielrenner Laurens ten Dam en cabaretier Jochem Myjer te gast.

Klassiek en modern

Van elke bierstijl proeven ze een klassieker en een nieuwe interpretatie en bespreken ze met een gezonde dosis humor hun bevindingen. Hou je van bier, wil je meer bierjargon leren en ben je benieuwd naar mooie, bijzondere en grappige bierverhalen van Ronald, Ronald en hun gasten? Dan is de Fuck Wijn podcast zeker een aanrader. Je kunt de podcast vinden via Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts.

Het mooie is dat het niet bij meeluisteren hoeft te blijven. Proeven kan namelijk ook. Beerwulf is als partner aangeschoven en verkoopt een passend bierpakket waarmee je alle besproken bieren in huis haalt. Hoe leuk is het om een bijzonder biertje te proeven, terwijl je Ronald en Ronald daarover hoort praten?

Dit is het schema van de geplande uitzendingen:

19 maart: saison, Harold Hamersma
2 april: tripel, Jean Marc van Tol
16 april: barrel aged, Merel Kuitert (Books, Beers and Beyond)
30 april: lagers, Domien Verschuuren

14 mei: IPA, Laurens ten Dam
28 mei: stout, Peter Heerschop
11 juni: weizen, Dione de Graaff
25 juni: wild, Jochem Myjer

Ronald en Ronald kennen elkaar uit Utrecht, Vandestreek gaf Giphart wat bieren mee voor thuis na een toevallige ontmoeting en sindsdien kwamen de twee elkaar vaker tegen in de bierwereld. Ronald en Ronald hebben Fuck Wijn samen bedacht om bier op een positieve manier in het daglicht te zetten voor consumenten, zonder te diep op de technische kant van bier en het brouwen van bier in te gaan.

Voor Fuck Wijn hoef je geen bierkenner te zijn, je hoeft bier alleen lekker te vinden. Fuck Wijn is voor iedereen die meer wil leren over bier, bierliefhebbers en mensen die houden van bierverhalen!

fuck wijn podcast

fuck wijn podcast