5 ontwikkelingen binnen de zorg- en foodbranche

gezond leven
Foto: Unsplash

Traditioneel was december van 2021 de maand waarop veel consumenten hun zorgverzekering vergelijken. Overstappen van zorgverzekeraar kan een fraaie besparing opleveren op maandbasis. Daarnaast heb je de mogelijkheid om een aanvullende verzekering af te sluiten, als je verwacht komend jaar specifieke zorg nodig te hebben. Deze specifieke zorg valt niet altijd onder de basisdekking. Zorgverzekeraars stimuleren een gezonde voeding. Minder vlees, meer groente en vooral meer beweging! Kies op de barbecue voor een echte mixed grill; gegrilde paprika, courgette en een beperkt aantal stukjes vlees of juist vleesvervangers. In dit artikel zetten we de andere trends voor je op een rijtje. 

Kosten van de zorgverzekeringen iets omhoog 
De zorgverzekeringen in 2022 zijn iets duurder dan een jaar eerder. Dit heeft onder meer te maken met het feit, dat het salaris van zorgmedewerkers toenam. Daarbij is de zorg in algemene zin duurder geworden. Het eigen risico nam niet toe, dat bleef gelijk aan het eigen risico van een jaar eerder. Door het eigen risico vrijwillig te verhogen, kun je de extra kosten voor de maandelijkse premie compenseren. 

3D printen nu ook in de foodbranche 
Veel mensen kenden 3D printen al uit de industrie, waar het bijvoorbeeld breed wordt ingezet voor het printen van losse onderdelen. Tegenwoordig vertrouwt men ook in de foodbranche op deze nieuw technologie. Onder meer taarten en gebakjes moeten straks uit de printer rollen. 

Grote vraag naar zorgmedewerkers blijft 
Uit verschillende onderzoeken blijkt dat er honderdduizenden zorgmedewerkers bij moeten in de komende jaren. De huidige zorgmedewerkers ervaren een te hoge werkdruk, vallen uit en zijn uitgeput door de afgelopen jaren. Velen van hen hebben nog een groot aantal verlofuren openstaan. Het maakt dat de roep om nieuw zorgpersoneel steeds groter wordt. 

Gezonde manier van leven gestimuleerd 
Zoals eerder in dit artikel al werd aangehaald, zetten veel verzekeraars in op het stimuleren van een gezonde manier van leven. Laat het ongezonde eten wat vaker staan en eet gevarieerd. De mixed grill met groente en vlees is er een voorbeeld van! Naast gezond eten is voldoende bewegen cruciaal. Met apps worden verzekerden aangezet tot meer beweging. 

Veel mensen met een aanvullende verzekering 
In Nederland valt op dat veel verzekerden voor een aanvullende verzekering kiezen. Met name de aanvullende tandartsverzekering en de verzekering die kosten van behandelingen bij de fysiotherapeut dekt zijn hierbij populair. Met een aanvullende verzekering komt men niet onverwachts voor hoge medische kosten te staan.