Getest: Trust GXT 180 KUSAN

Trust GXT 180 KUSAN

Wil je een beetje goed gamen op de PC dan is een gamemuis en -toetsenbord een must-have. Deze komen in verschillende soorten, maten en prijsklassen en de komende tijd zullen we er een aantal onder de loep nemen. We beginnen met de KUSAN van Trust.

Het moment dat ik de KUSAN uit de doos haalde, viel het vrij simpele strakke design mij als eerste op. Het is dan ook een muis zonder schreeuwende felle kleuren of toeters en bellen, die je meestal voor je ziet als je aan een eSports branded gamemuis denkt. Dat haalt echter niet weg dat er niet het nodige te fine-tunen valt om je skills een zetje in de goede richting (pun intended) te geven.

Fortnite

De muis heeft vijf verschillende voorgeprogrammeerde DPI (dots per inch) instellingen die ervoor zorgen hoe snel de muis over je scherm heengaat. Via de meegeleverde software is deze per programma fijn te stellen naar jouw wens, waarna je bijvoorbeeld tijdens een potje Fortnite erg makkelijk kunt wisselen tussen precisie met een sniper rifle of sneller voor machine guns. De wijze waarop via de software de functies van de knoppen te programmeren zijn, is net als de muis basic en erg gemakkelijk in gebruik. En hoewel het geen over-the-top muis is, zijn de kleuren van het verlichte logo aan de bovenkant van de KUSAN via deze tool ook naar wens aan te passen.

Alhoewel het uiterlijk van de muis vrij standaard is, heeft het toch wel iets speciaals in de pasvorm verwerkt zitten: hij is namelijk zowel links- als rechtshandig te gebruiken. Dit zorgt er wel voor dat de ligging in de hand even wennen is. Persoonlijk ben ik rechtshandig en met name mijn duim moest even zijn plek vinden. Eenmaal mijn draai gevonden ondervond ik hier geen problemen meer mee en is dit juist voor linkshandige gamers een uitkomst.

Coating

Er zitten dan wel geen speciale rubberen plekken of inkepingen op de muis voor extra grip, maar om dit goed te maken zit er een subtiele coating over de muis die voor de grip zorgt. Deze is dusdanig subtiel dat hij mij tijdens het gamen niet eens opviel.

Trust staat – vergeleken bij de concurrentie – bekend om de wat lagere prijsklasse van hun producten en dat is bij de GXT 180 KUSAN niet anders. Voor een budgetprijs krijg je een degelijke gamingmuis die doet wat hij moet doen zonder te veel poespas.
Adviesprijs: 49,99

Marc de Haas

Trust GXT 180 KUSAN