De mooiste voetbalshirts voor het komend WK

voetbalshirt

Op 14 juni begint het WK Voetbal in Rusland met de wedstrijd Rusland – Saudi-Arabië in het Loezjniki stadion in Moskou. Zoals bekend is Nederland er dit keer niet bij, maar er zal desondanks genoeg moois te zien zijn. Al was het maar de nieuwe shirts die voor de deelnemers zijn ontworpen.

De bekende sportmerken doen dit jaar erg hun best om mooie shirts te maken waarin de teams zich kunnen onderscheiden van de rest. De ontwerpen zijn vaak een mooie mix van kleuren en symbolen die verwijzen naar tradities van het land of shirts die legendarische teams in het verleden droegen.

Daarnaast proberen de sportmerken natuurlijk ook zo veel mogelijk shirts te verkopen aan de fans. Daarbij maakt het niet uit of ze in het stadion zitten of thuis voor de buis. Een wedstrijd kijken is net even spannender in een shirt van je favoriete team. Wij hebben de mooiste shirts voor komend toernooi voor je op een rij gezet.

Nigeria – Nike

Zie de foto boven aan deze pagina. We schreven er al eerder over: Nigeria heeft het coolste shirt van het WK. het shirt verwijst naar het legendarische team van Nigeria uit 1994 en heeft een patroon in groen en wit dat verwijst naar de veren van een arend.

Frankrijk uit – Nike

voetbalshirt

Van afstand lijkt dit shirt van Nike gewoon wit, maar van dichtbij zie je de mooie blauwe en rode spikkels die in de stof zijn geweven. Hiervoor gebruikte men de zogenaamde Fast Fit Vaporknit-techniek. Als Frankrijk een uitwedstrijd speelt, dragen de spelers bij dit shirt een blauwe broek en witte sokken.

Japan thuis – adidas

voetbalshirt

Het shirt dat adidas voor Japan ontwierp, valt op door het patroon van witte strepen. Een verwijzing naar Sashiko, een traditionele techniek om stoffen te naaien of borduren. Verder zie je op het shirt heel subtiel het rood van de Japanse vlag.

IJsland thuis – Erreà

voetbalshirt

IJsland was één van de grote verrassingen op het vorige EK. Inmiddels is Team Iceland geen underdog meer maar een tegenstander om te vrezen. Het Italiaanse Erreà verwerkte het indrukwekkende landschap van IJsland tot een shirt. Op de mouwen zie je de kleuren rood, wit en blauw die verwijzen naar respectievelijk lava, ijs en water. Aan de binnenkant bij de nek zie je de tekst FYRIR ISLAND (voor IJsland) die goed past bij het team dat nog echt wil knokken voor de eer van het land.

Kroatië uit – Nike

voetbalshirt

De Kroaten hebben altijd wel een goed shirt. Het geblokte wapen in de vlag van het land leent zich uitstekend voor een mooi tenue. Voor het uitshirt van dit jaar heeft Nike het blokpatroon omgezet naar zwart en blauw. Deze kleuren verwijzen naar de nacht en sluiten aan bij de reputatie van Kroatië als ‘dark horse’, een tegenstander die niet direct op het lijstje met favorieten staat, maar die zomaar voor een stunt zou kunnen zorgen.

Senegal uit – PUMA

voetbalshirt

PUMA houdt het dit jaar subtiel als het aankomt op kleurengebruik. Dit shirt van Senegal is wit met enkele groene details en het mooie logo van het land in rood/geel/groen. Wie echter goed kijkt, ziet in het wit de afbeelding van een leeuw in traditionele Senegalese stijl. Een verwijzing naar de bijnaam van het team: Lions of Teranga.

België thuis – adidas

voetbalshirt

Onze zuiderburen zijn een serieuze kandidaat voor het kampioenschap. De Rode Duivels staan op een indrukwekkende 3de plaats op de wereldranglijst van de FIFA. Dit jaar zal het moeten gebeuren. Het shirt dat de Belgen zullen dragen, is een moderne vertaling van die van het EK in 1984.

Zuid-Korea uit – Nike

voetbalshirt

Het shirt van Zuid-Korea is dit jaar een moderne interpretatie van de Koreaanse vlag. Heel subtiel zie je blauw en rode golven op een witte achtergrond. De badge, rugnummers en swoosh zijn zwart.

Servië uit – PUMA

voetbalshirt

Net als Senegal krijgt ook Servië van PUMA een wit uitshirt. Wat deze net even anders maakt, zijn de kleuren van de Servische vlag die verticaal over het shirt lopen en die boven- en onderaan mooi vervagen.

Duitsland thuis – adidas

voetbalshirt

Natuurlijk ontbreken de Duitsers ook dit toernooi niet. Die Mannschaft is altijd een kanshebber voor de titel. Dit jaar spelen ze in een shirt dat is gebaseerd op die uit 1990. De kleuren van de vlag zijn echter vervangen door patronen in zwart en wit. Omdat de Duitsers 4 jaar geleden hebben gewonnen, mogen ze een mooie gouden badge op hun shirt dragen.