Handige tips bij het aanvragen van een zakelijke lening

zaken doen

Wil je als ondernemer uitbreiden met je bedrijf? Een zakelijke lening kan je hierbij helpen! Je kan de zakelijke lening bijvoorbeeld gebruiken voor investeren of het aanschaffen van nieuwe spullen. Er zijn verschillende vormen van een zakelijke lening. Voor welke aanbieder kies je? En waar moet je op letten? De tips hieronder helpen je!

1. Zorg dat je de financiële situatie van je bedrijf goed in kaart brengt

Voor een geldverstrekker is het natuurlijk een risico om geld te lenen aan een ondernemer. Want wat als het mis gaat? Daarom is het belangrijk om de financiële situatie van je bedrijf goed in kaart te brengen. Zo heb je meer kans dat de geldverstrekker je aanvraag goedkeurt. Dus wil jij een zzp lening aanvragen? Zorg er dan voor dat je in ieder geval beschikt over een financieel plan. Heb je geen idee hoe dit moet? Verschillende geldverstrekkers bieden diverse templates aan die je kunnen helpen bij de aanvraag van een zakelijke lening. Een financieel plan bestaat onder andere uit een investeringsbegroting, liquiditeitsbegroting, financieringsbegroting, exploitatiebegroting en een overzicht van privé-uitgaven. Als je het financieel plan helder en overzichtelijk hebt weergegeven kan de geldverstrekker goed inschatten of jouw bedrijf geld gaat opleveren. Wel zo handig!

2. Bekijk verschillende aanbieders van een zakelijke lening en vergelijk!

Misschien denk je bij het aanvragen van een zakelijke lening al snel aan een bank. Vaak kan het daar best lastig zijn om een zakelijke lening te krijgen. Een bank wil veel zekerheid en neemt dus weinig risico. Daarnaast wil de bank veel documenten zien. Soms is het lastig om aan al deze eisen te voldoen. Daarbij duurt het bij een bank meestal ook wat langer om een zakelijke lening te ontvangen. Er zijn verschillende andere financiële instellingen die je een zakelijke lening kunnen verstrekken. Dit zijn vaak instellingen die snel met een reactie op je aanvraag komen en op redelijk korte termijn het geld kunnen verstrekken. Vaak is dit ook wat persoonlijker dan bij een bank. Wel is het belangrijk om de verschillende aanbieders te vergelijken. Wie weet past een bank toch beter bij je. Het is slim om goed onderzoek te doen naar de mogelijkheden en op basis daarvan een weloverwogen keuze te maken.

3. Leen niet meer geld dan nodig is

Het aanvragen van een zakelijke lening is een grote stap waar je goed over na moet denken. Je leent natuurlijk veel geld en later zal dit met rente terugbetaald moeten worden. Iets om even bij stil te staan. Weet dus waar je vooraf aan begint. Doe daarom van tevoren goed onderzoek. En leen niet meer geld dan nodig! Zet vooraf op papier hoeveel geld je nodig hebt en waarvoor je dit gaat gebruiken. Daarnaast is het verstandig om rekening te houden met onvoorziene kosten. Dit zijn kosten die je onverwachts maakt. Let er dan wel op dat je een niet té hoog bedrag gaat lenen. Het kan ervoor zorgen dat de kans op goedkeuring van een zakelijke lening wordt verkleind. En dit zorgt er natuurlijk ook voor dat je grotere financiële verplichtingen hebt.

Met bovenstaande tips heb jij in ieder geval goed nagedacht over de belangrijke zaken bij het aanvragen van een zakelijke lening. Neem niet te snel beslissingen en vraag desnoods andere mensen om advies. Lenen is namelijk niet zomaar iets. Succes met de aanvraag van jouw zakelijke lening!