Het is lente in Denemarken

Het is altijd een magisch moment als na een lange winter de natuur weer ontwaakt en er van alles opkomt en gaat bloeien in de natuur. De Deense fotograaf en filmmaker Casper Rolsted verwerkte dit moment tot een prachtige video.

Met de video Seasons of Denmark – Spring neemt Rolsted ons mee naar de prachtige natuur van Denemarken. Zoals het Nationaal park Skjoldungernes Land vlakbij Rolsted’s woonplaats Roskilde, het Isefjord en de oeroude bossen van Vestsjælland. Je ziet hoe de sneeuw verdwijnt en de eerste groene scheuten uit de grond komen. Niet lang daarna komen massaal de bloemen tot bloei in een explosie van kleuren en vormen.

Deel 1

Wat deze video zo bijzonder maakt is niet alleen de getoonde wonderen der natuur, maar ook de manier waarop Casper Rolsted het in beeld brengt. De camera zweeft regelmatig boven het landschap terwijl bijna achteloos de dagen voorbij schieten. Spring is het eerste deel van een serie van vier korte films over de seizoenen in Denemarken.

Op de Vimeo-pagina van Casper Rolsted is nog veel meer moois te zien uit onder andere Noorwegen, Schotland en de Dolomieten.

Lente in Denemarken

Lente in Denemarken