Prachtige uitkijktoren in het Deense landschap

Skovtårnet

Twee jaar na de eerste ontwerptekeningen is de Skovtårnet op het Deense eiland Seeland open voor publiek. Door de unieke vorm en de hoogte van de toren heb je er een prachtig uitzicht.

In de tussentijd is de naam van het project veranderd van The Treetop Experience naar Skovtårnet, wat Deens is voor toren in het bos. Een naam die precies de lading dekt. De toren is 45 meter hoog en steekt 22 meter boven de boomgrens uit. Doordat de Skovtårnet op een heuvel staat, kom je als je boven bent 135 meter boven het landschap uit. Het hoogste punt van het eiland.

Hierdoor heb je een geweldig uitzicht op het heuvelachtige landschap ten zuiden van Kopenhagen en bij mooi weer kun je zelfs de kust van Zweden zien. Om boven te komen, volg je een spiraalvormig pad van 650 meter. Door de hellingshoek van 7.5% is de toren ook voor mindervaliden, rolstoelen en kinderwagens toegankelijk.

Duurzaam

Bij het ontwerp door de architectuur- en designfirma EFFEKT is ook rekening gehouden met de duurzaamheid van de Skovtårnet. In totaal zijn voor de constructie 7.750 eiken planken uit Zuid-Seeland en 600 ton aan waterbestendig Cortenstaal verwerkt. Het Cortenstaal hoeft de komende honderd jaar niet geverfd of met chemicaliën behandeld te worden en de eiken planken zijn vrij van chemische stoffen, zodat deze vrij gemakkelijk opnieuw door de natuur opgenomen kunnen worden.

Rondom de toren vind je het grootste klimpark van Denemarken: Camp Adventure met tien klimparcoursen in verschillende niveaus. Hierdoor is een bezoek aan deze locatie is een leuke en uitdagend uitstapje in de vakantie. De observatietoren is in de lente en winter geopend van 10:00 tot 18:00 en in de zomermaanden tot 20:00. Een entreeticket kost 125 DKK (ca. 16,50 Euro).

Skovtårnet

Skovtårnet

Skovtårnet

Skovtårnet