Home of Carlsberg heropent in Kopenhagen

Home of Carlsberg
Alle foto’s © Home of Carlsberg. Fotografie: Daniel Rasmussen

Visit Carlsberg was jarenlang een van de populairste attracties in Kopenhagen. Na een verbouwing van 5 jaar gaat het bezoekerscentrum van de bierbrouwerij weer open onder een nieuwe naam: Home of Carlsberg. Op 1 december is de opening.

Kopenhagen is een fijne bestemming voor een stedentrip, zeker als je een liefhebber van lekker bier bent. De stad kent vele brouwerijen, brewpubs en biercafés. In het enorme aanbod kun je moeilijk om de allergrootste naam heen. Carlsberg is al sinds 1847 actief in de stad. Het is zelfs zo dat de wijk rondom de heuvel Valby Bakke (ook wel bekend als Frederiksberg Bakke) bekend staat als Carlsberg City District.

Pils

Kloppend hart van deze wijk is de oude brouwerij waar je vanaf 1 december 2023 terecht kan om je onder te dompelen in de rijke geschiedenis (en de toekomst) van Carlsberg. Wist je bijvoorbeeld dat de Denen in de 19de eeuw vooral witbier dronken en dat J.C. Jacobsen met zijn nieuwe brouwerij het frisse pils uit Beieren introduceerde? De naam Carlsberg is een combinatie van de voornaam van de oprichter (Carl) en het feit dat de brouwerij op een berg (Valby Bakke) lag.

Rondleiding

Het nieuwe bezoekerscentrum is met 3000 m2 maar liefst drie keer zo groot als zijn voorganger. Je kunt ronddwalen in de historische brouwerij, maar ook genieten in het gloednieuwe restaurant en café. Bij een bezoek aan een brouwerij moet je immers ook wat lekkers proeven. Heel bijzonder zijn de stallen die al sinds jaar en dag bij de brouwerij horen. Ook niet te missen is de collectie oude flessen en de rondleiding door de oude kelders.

Tine Kastrup-Misir, directeur van Home of Carlsberg: “We zijn ongelooflijk blij dat we eindelijk klaar zijn om de deuren van Home of Carlsberg te openen. We hebben een ruimte en een tentoonstelling gecreëerd van een internationale klasse apart, die een stukje unieke Deense geschiedenis vertelt – op een nieuwe manier. Het is een plek die liefhebbers van geschiedenis, bierliefhebbers, architectuurfans en iedereen daartussenin omarmt. We kijken ernaar uit om de lokale bevolking en toeristen samen te brengen in nauwe samenhang met de geschiedenis, maar ook met goede eetervaringen, cultuur, muziek en natuurlijk de smaak van waarschijnlijk het beste bier ter wereld”

Home of Carlsberg

Home of Carlsberg

Home of Carlsberg

Home of Carlsberg

Home of Carlsberg

Home of Carlsberg