Maastricht heeft zijn eigen parfum

Ton sur ton Maastricht

Maastricht is anders dan andere steden in Nederland. De stad is net even internationaler, stijlvoller en charmanter dan de rest. Daarom is het niet vreemd dat de stad nu een eigen parfum heeft.

Het parfum is uniseks en heet Tun sur Ton Maastricht. De geur is opgebouwd uit vijf verschillende lagen, die verwijzen naar de diversiteit van de stad. Bij het dragen zal steeds een ander facet van de geur zich aan je openbaren. Met deze luxe parfum kun je een stukje Maastricht mee naar huis nemen en altijd bij je dragen.

Ton sur Ton is echt een product van de stad. De geur is samengesteld door geurontwerper en parfumeur Tanja Schell. Zij bedacht de vijf verhaallijnen bij de stad en zette deze om naar de vijf geuren die samen een spannend geheel vormen. Ook de lokale ontwerper Milan Palma en copywriter Sanne Tummers waren betrokken bij de totstandkoming. De Maastrichtse fotograaf Hugo Thomassen legde vervolgens het eindresultaat vast.

De vijf verhaallijnen zijn:

Épices: gember, kaneel en kardemom tonen het internationale karakter van Maastricht. Deze specerijen zijn de eerste geuren die zich aan je openbaren. Ze verwijzen ook naar de Maastrichtse keuken die warm, geurig en smaakvol is.

Tilleul: in Maastricht zijn ruim 6000 lindebomen te vinden. Bijna elke soort linde is in de stad te vinden. Daarom mag lindebloesem niet ontbreken in deze parfum. Het zorgt voor frisse en sprankelende tonen.

Pêche: wie in de zomer fietst of wandelt door het Heuvelland buiten de stad zal zeker de geur van rijp fruit, en perzik in het bijzonder, herkennen. Deze zwoele en zomerse geur vormt de derde laag.

Suède: Maastricht ken een rijke geschiedenis als het aankomt op leerbewerking. Ook kennen we de stad vanwege de mode en de ontwerpers. Deze stoere, maar ook zachte geur benadrukt nogmaals het internationale karakter van Maastricht.

Nude: ondanks dat Maastricht aanvoelt als een internationale wereldstad is het tegelijkertijd ook knus en intiem. Alles is binnen handbereik. Dit gevoel is vertaald met behulp van ambergris, musk en tabak. Ontspannend en sensueel.

Tun sur Ton Maastricht is te koop bij de Bijenkorf in Maastricht en het Maastricht Visitor Centre. Voor een eau de parfum van 50ml betaal je €79.95. In de loop van tijd zullen er ook andere producten met deze unieke geur of één van de vijf geuren worden uitgebracht. Als eerste is dat een hand & body wash met de geur Épices. Deze kost €15.95 voor 250ml.

Ton sur ton Maastricht

Ton sur ton Maastricht

ton sur ton