Eetbare parfums van Abel Organics

Abel Organics

Steeds meer mensen eten biologisch en letten op de ingrediënten van wat ze eten. Ook bij verzorgingsproducten zet deze trend steeds meer door. Abel Organics maakt parfums die hier perfect bij passen.

Alle ingrediënten van de parfums zijn biologisch. Er worden alleen natuurlijke stoffen gebruikt zodat de parfums zelfs eetbaar (of drinkbaar) zijn. Tijdens een presentatie van Abel Organics in Amsterdam maakte chef Schilo van Coevorden zelfs gerechten klaar waar de parfum in verwerkt was.

Abel Organics is ontstaan toen oprichter Frances Shoemack op zoek was naar een biologisch gecertificeerd parfum dat ook nog eens goed ruikt. Toen ze deze niet vond besloot de in Amsterdam wonende Nieuw Zeelandse deze zelf te gaan maken.

Twee geuren

Inmiddels zijn er twee geuren: Vintage ’13 en Tonic. Beiden zijn bedacht door Isaac Sinclair, ook een Nieuw Zeelander, maar dan een die in São Paulo woont. Vintage ’13 bevat kruidnagel en bergamot in de top, op een basis van sandelhout en vanille. Het vleugje vetiver en tijm geven het een mannelijke touch.

Tonic is een levendige, frisse en zwierige geur. Een klassieke vetiver-parfum met een moderne twist door zijn onconventioneel Mojito-akkoord. Zoute topnoten van limoen, pepermunt en bergamot complimenteren een zijdeachtige gekarameliseerde houtdroogte.

De parfums van Abel Organics zijn onder andere te koop bij Skins Cosmetics en via de website van Abel.

Abel Organics

Abel Organics