Ideale cadeaus voor jonge ouders

baby

Wat doe je als een goede vriend of een familielid een baby heeft gekregen? Natuurlijk ga je zodra het kan op kraamvisite. Maar wat neem je mee als cadeau?

Een cadeau uitkiezen voor een baby is nog best lastig. Zeker als je met iets origineels voor de dag wilt komen. Je zal namelijk zien dat iedereen die op bezoek komt hetzelfde Nijntje-boekje heeft meegenomen. Of dat je een romper meebrengt in een maat waar de baby in no time is uitgegroeid of zelfs al te groot voor is. Het kan in zo’n geval geen kwaad om te polsen aan welke maat er behoefte is. Wil je het liever niet van te voren vragen, ga dan voor een wat grotere maat. Meestal krijgen jonge ouders heel veel kleding in piepkleine maatjes, maar komen ze te kort in de iets grotere maten.

Duurzaam

Wil je iets anders geven dan kleding, dan is speelgoed altijd leuk. Kies voor iets dat een neutrale uitstraling heeft en duurzaam is. Houten speelgoed is altijd een goede keuze. Dit soort speelgoed gaat vaak langer mee dan iets van plastic. Daarnaast past het vaak ook beter in de inrichting van de babykamer. Veel ouders ergeren zich aan de overdaad aan plastic speelgoed. Tegenwoordig kun je houten speelgoed ook laten personaliseren met bijvoorbeeld een naam en een geboortedatum. Doordat hout duurzaam is, kan het speelgoed heel lang mee.

Boeken zijn ook altijd een leuk cadeau voor een baby. Voorlezen is al bij baby vanaf 3 maanden goed voor hun taalontwikkeling. Een mooi boek met klassieke kinderverhalen is daarom een mooi tijdloos cadeau. Kies bijvoorbeeld voor een boek waar je zelf fijne herinneringen aan hebt en schrijf hier een stukje over voorin het boek. Zodoende kan het boek een heel leven mee. Het is slim om te kiezen voor een gebonden versie die tegen een stootje kan.

Ouders

Schenk ook aandacht aan de kersverse ouders. Een cadeau voor hun kind zullen ze zeker waarderen, maar het is ook fijn om aan de ouders zelf te denken. Koop iets lekkers of iets dat ze helpt ontspannen. Denk aan een goed boek, mooie muziek of verzorgingsproducten. Een kaartje met een persoonlijke boodschap en een bos bloemen doen het ook altijd goed.

Tot slot nog wat etiquette rondom het kraambezoek. Kom niet onaangekondigd langs. Zeker niet in de periode vlak na de geboorte. Vaak staat er in het geboortekaartje informatie over de tijden dat je langs mag komen. Houd je daaraan en maak van te voren een afspraak. Ga je eenmaal op bezoek, blijf niet te lang en bied eventueel je hulp aan.