Kraken Rum duikt op in Nederland

Kraken Rum

De Kraken is een mythisch zeemonster dat al eeuwen zeelui de stuipen op het lijf jaagt. Sinds kort is de naam van deze gigantische octopus ook verbonden aan een heerlijk drankje: Kraken Rum.

Deze rum is afkomstig uit het Caribisch gebied en onderscheidt zich door de toevoeging van een geheime kruidenmix. Dit zorgt voor zowel een heerlijk spicy smaak als een stoer uiterlijk. Kraken Rum is namelijk zwart van kleur, net als de inkt van het zeemonster waarnaar het vernoemd is. Op het etiket van de fles zie je daarom het monster in inktzwarte stijl terugkeren.

Kruidenmix

De kruiden in Kraken Rum zorgen dat deze heerlijk puur te drinken is. Je proeft dan eerst onder andere kruidnagel, kaneel en gember, waarna een zoete afdronk volgt. Maar ook als basis voor een cocktail is deze rum een aanrader. Een klassieker als de rum-cola krijgt net even wat meer diepgang. Leuk hierbij is om te experimenteren met verschillende cola’s als Cherry Coke, Fritz Kola of de cola van Fentimans.

Mijn favoriet is The Perfect Storm. Hiervoor vul je een groot glas met ijs en ginger beer. Daaraan voeg je wat limoensap toe. Tot slot schenk je voorzichtig de Kraken Rum er bovenop. Dit geeft een mooi inkteffect. Ook lekker is een Dark Mojito met de Kraken als basis.

Black Strawberry Spiced Daiquiri

Of een Black Strawberry Spiced Daiquiri. Hiervoor neem je 40 ml Kraken Rum, 3 aardbeien, 20 ml limoensap en 10 ml suikersiroop. Voeg ijs toe en blend het geheel. Daarna kun je het uitschenken in een mooi glas en garneren met een aardbei. De mogelijkheden zijn eindeloos. In principe is elk recept met rum een optie.

Kraken Black Spiced Rum is te koop bij de slijter voor een adviesprijs van €26,99.

Kraken Rum