Kim De Molenaer toont Griekse schoonheid

Kim De Molenaer - Eduard PLanting Gallery
Kim De Molenaer, Aphrodite

Vanaf 25 februari presenteert Eduard Planting Gallery het werk van kunstfotograaf Kim De Molenaer. De expositie Hellenic / Nostalgic bestaat uit een selectie zwart-witfoto’s met Griekenland als decor. De schoonheid van het Zuid-Europese land is knap in beeld gebracht aan de hand van historische, mythologische en architectonische verwijzingen.

Het is de eerste grote solo-expositie in Nederland voor de Belgische fotograaf. Tot half april kun je in de Amsterdamse galerie zijn klassieke, tijdloze fotoserie Hellenic / Nostalgic bekijken. De Molenaer zinspeelt met deze serie op een onzichtbare wereld. Hij heeft hierbij een duidelijke voorkeur voor portretfotografie, maar hij laat ook de fraaie Griekse natuur zien. Centraal staat zijn streven naar perfectie.

Natuurlijk licht

Voor de portretten worden modellen, meestal atleten of dansers, uit hun normale omgeving gehaald en geïsoleerd. Bijna alle portretten zijn buiten met natuurlijk licht gefotografeerd. Met analoge camera’s wordt met schaduw en contrast gespeeld.

Rijke Griekse historie

De Molenaer geeft de Griekse mythologie een persoonlijke twist. Met Atlas en Aphrodite als inspiratiebronnen, brengt hij scènes uit hun verhalen op gedetailleerde en methodische wijze tot leven en plaatst ze in een moderne context.

Fotograaf in beeld

Kim De Molenaer (1986) woont en werkt in Antwerpen en Athene. Gedurende tien jaar was hij de eerste assistent van de beroemde fotograaf Marc Lagrange. Kim’s beeldtaal verkent het thema mensheid, in zowel grilligheid als sereniteit. Zijn autonome werk is gepresenteerd op kunstbeurzen als Accessible Art Fair, Antica Namur, Fotofever Parijs en PAN Amsterdam.

Hellenic / Nostalgic is te zien in Eduard Planting Gallery t/m zaterdag 14 april 2018.

Eduard Planting Gallery | Fine Art Photographs
Eerste Bloemdwarsstraat 2, Amsterdam
Geopend: woensdag t/m zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur

Kim De Molenaer - Eduard PLanting Gallery
Kim De Molenaer, Atlas
Kim De Molenaer - Eduard PLanting Gallery
Kim De Molenaer, Disturbing Nature
Kim De Molenaer - Eduard PLanting Gallery
Kim De Molenaer, Elisabeth Bodyguards
Kim De Molenaer - Eduard PLanting Gallery
Kim De Molenaer, Les Atheniens
Kim De Molenaer - Eduard PLanting Gallery
Kim De Molenaer, Perfect Together

Alle afbeeldingen © Kim De Molenaer, ter beschikking gesteld door Eduard Planting Gallery.