Prince en Bowie krijgen eerbetoon tijdens expositie

Prince
Prince met zijn ‘Love Symbol Guitar’. Foto:

Vanaf 29 juli is de expositie Legends Passed te bezichtigen in de Eduard Planting Gallery. Deze foto-expositie bestaat uit een selectie portretten van grootheden die ons de afgelopen tijd zijn ontnomen. Denk aan David Bowie, Prince, Muhammad Ali, Chuck Berry, Johan Cruijff en Roger Moore.

De Amsterdamse galerie brengt met nostalgische portretten een eerbetoon aan onlangs overleden beroemdheden. Tijdens hun carrières zijn ze vaak geportretteerd door legendarische fotografen. De galerie heeft hand weten te leggen op meerdere bijzondere foto’s.

De vele gezichten van David Bowie

David Bowie is gedurende zijn leven veelvuldig gefotografeerd en tijdens de expositie zal hij meerdere malen voorbijkomen. De getoonde portretten van de Britse zanger zijn gemaakt door de gerenommeerde fotografen als Gerald Fearnley, Gijsbert Hanekroot, Markus Klinko en Justin de Villeneuve. Uiteraard wordt ook werk van de Britse celebrity fotograaf Terry O’Neill gepresenteerd. Hij behoort tot de meest verzamelde fotografen ter wereld.

Ongedwongen portretten van Prince

Verder zijn er beelden van de Amerikaanse fotograaf Steve Parke te zien. Hij heeft zanger Prince herhaaldelijk voor zijn camera gehad. Jarenlang werkte de fotograaf namelijk als in-house art director op Paisley Park. In april lanceerde Parke zijn boek ‘Picturing Prince’ met daarin zeldzame en intieme foto’s. Hiervan zijn tien portretten voor de expositie geselecteerd.

Legends Passed
29 juli t/m 30 september

Eduard Planting Gallery | Fine Art Photographs
Eerste Bloemdwarsstraat 2
Amsterdam

De galerie is geopend van woensdag t/m zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur.

David Bowie
David Bowie met het Engelse model Twiggy in Parijs. Voor de cover van het album ‘Pin Ups’ uit 1973. Foto:
David Bowie
David Bowie voor de cover van’Heathen’, uitgebracht in Juni 2002. Foto:
David Bowie
David Bowie gefotografeerd voor een magazine in Los Angeles, circa 1974. Foto: