In Athene opent een gloednieuw Olympisch Museum

Olympisch Museum Athene
Foto’s: KLab & Olympisch Museum Athene

Vanwege de coronacrisis is de opening een jaar uitgesteld, maar nu is het mogelijk om in de Griekse hoofdstad Athene het gloednieuwe Olympisch Museum te bezoeken. In het museum staat de geschiedenis van de Olympische Spelen centraal.

Griekenland is daarvoor natuurlijk de uitgelezen plek, want daar begon zowel de oude als de nieuwe geschiedenis van de Spelen. Allereerst waren er de Olympische Spelen in de Klassieke Oudheid. Deze werden onafgebroken gehouden van 776 v.Chr tot en met 393 n.Chr in het stadje Olympia. In 1896 blies baron Pierre de Coubertin de Olympische Spelen weer nieuw leven in met de allereerste moderne Spelen in Athene.

Medailles

In het Olympisch Museum kom je van alles te weten over zowel de oude en nieuwe Spelen. Je ziet antieke voorwerpen die je vertellen over hoe het vroeger ging, maar je ziet ook voorwerpen uit recentere tijden. Denk hierbij aan medailles, toortsen voor het Olympische vuur, vlaggen en posters. De lokale ontwerpers van KLab en Mulo Creative Lab hebben de 3500 vierkante meter van het museum op prachtige wijze ingedeeld. Hierbij vallen vooral de 9 meter hoge muren op.

Het nieuwe museum is te vinden in de wijk Marousi in het noordoosten van Athene. Deze plek speelde een centrale rol tijdens de Olympische Spelen van 2004 met als middelpunt het Athens Olympic Sports Complex dat is ontworpen door architect Santiago Calatrava. Het museum is onderdeel van het enorme winkel- en cultuurcentrum Golden Hall.

Athens Olympic Museum
Leof. Kifisias 37a
Marousi 151 23
Griekenland

Olympisch Museum Athene

Olympisch Museum Athene

Olympisch Museum Athene

Olympisch Museum Athene

Olympisch Museum Athene

Olympisch Museum Athene