Leffe vernieuwt het glas voor een betere smaakervaring

bierglas leffe

Bier smaakt nog lekkerder als je het uit een goed glas drinkt. Dat hebben ze bij Leffe ook begrepen, want hun bekende bierglas is aangepast zodat het bier nog beter smaakt.

Het zijn maar subtiele verschillen en een leek ziet op het eerste gezicht geen onderscheid, maar het maakt wel degelijk verschil. Het eerste dat is aangepast, is de bolling van de kelk. Het glas is iets ronder geworden, het loopt eerst breed uit en bolt daarna iets terug. Hiermee komt het bier tijdens het proeven op de gewenste plek op de tong uit. Ja, echt waar! De vernieuwde vorm zorgt dat het bier als eerste op het deel van de tong komt dat de zuren waarneemt. Je proeft dus beter het zuur en wat minder het zoet in de Leffe.

Koolzuur

Een andere aanpassing is een gravering op de bodem van het glas. Deze zorgt er voor dat het koolzuur beter blijft stromen. Dit zorgt bijvoorbeeld voor een goede schuimkraag, die op zijn beurt de smaak weer goed vast weet te houden. Ook geeft het koolzuur een lekkere tinteling tijdens iedere slok.

Last but not least is het logo van Leffe op het pootje van het glas. Hierdoor pak je het glas automatisch aan het pootje of aan de voet vast, in plaats van met je hand net onder de kelk. De lichaamstemperatuur van je handen heeft namelijk invloed op de temperatuur van het bier in het glas.

het nieuwe glas van Leffe