Mannen, haal eens wat planten in huis!

haal eens wat planten in huis

Kamerplanten zijn terug van weggeweest. Net als in de jaren zeventig sieren ze tegenwoordig menig interieur. Hoe meer groen, hoe beter! Het aanschaffen en verzorgen van deze planten is gelukkig niet meer louter een vrouwelijke aangelegenheid. Ook de man wil tegenwoordig een passende plant bij zijn interieur.

Mannen zijn steeds meer bezig met hun interieur. Het moet er goed en verzorgd uitzien. Binnen dit verzorgde interieur kunnen planten natuurlijk niet ontbreken. Denk hierbij aan sterke en makkelijk te onderhouden planten, die ook nog eens stofdeeltjes uit de lucht halen en je extra zuurstof geven. Functioneel groen, zoals dat heet. Maar welke planten voldoen dan aan deze eisen en mogen hierdoor echte mannenplanten worden genoemd?

Sansevieria

Deze plant met stekelige punten, ook wel Vrouwentong genoemd, is heel makkelijk in het onderhoud. De Sansevieria groeit snel, zeker als je ‘m in een ruime pot zet, en heeft niet veel water nodig. Verder kan de plant goed tegen warmte en werkt ie hard om de luchtvochtigheid in huis op peil te houden. Ook zet ie giftige stoffen om in zuurstof. Dus naast een een mooier interieur, krijg je van de Vrouwentong ook een schoner interieur. De plant is verkrijgbaar in verschillende soorten.

Schefflera

De Schefflera wordt ook wel Vingerboom genoemd en kan uitgroeien tot een enorme plant. De opvallende bladeren van deze klimplant lijken op handen met een paar vingers teveel. De plant is sterk, houdt van een lichtvochtige kluit en kan jaren mee. Graag staat de Schefflera op een lichte plaats in huis. Echter niet in direct zonlicht. Als je wilt dat ie groter groeit, dan dien je ´m eens in de twee jaar een grotere pot te geven. De Schefflera staat in China bekend als plant die geld en geluk brengt en wordt daarom vaak gebruikt bij Feng Shui.

Scindapsus

De Scindapsus heeft hartvormige bladeren die prachtig zijn getekend. De huidmondjes op de bladeren halen schadelijke stoffen uit de lucht, waardoor deze wordt gezuiverd. De plant komt voor in allerlei kleuren en heeft in het Grieks de naam Epipremnum, wat komt van ‘epi’ dat ‘op’ betekent en ‘premnon’ wat ‘stengel’ betekent. De Scindapsus kan zowel klimmen als hangen, waardoor je er allerlei kanten mee opkan. Voor je het weet, heb je een wand vol! Vergeet niet om ´m af en toe te verwennen met de plantenspuit en zorg voor genoeg licht. Volgens de Grieken brengt ook deze plant geld en geluk.

Codiaeum

De Codiaeum herken je al van ver aan z´n schitterende bladeren, in veelal warme tinten. De krachtige plant uit Azië is verkrijgbaar in allerlei kleuren en formaten en is zeer makkelijk te onderhouden. De beste plek om ´m neer te zetten heeft indirect licht, want de plant kan niet tegen de volle zon. Er is verder weinig water nodig om ´m levend te houden. De Codiaeum staat symbool voor verandering, vanwege het kleurrijke en soms verkleurende blad.

Philodendron

De Philodendron is een plant met grote bladeren die spits, ovaal of hartvormig zijn. Ook kunnen ze diep ingesneden zijn of opvallende nerven hebben. Doordat de bladeren dik en leerachtig zijn, verdampen ze amper vocht en hierdoor heeft de plant erg weinig water nodig. De makkelijke plant is verkrijgbaar in allerlei soorten en formaten en zorgt voor een fris en zuurstofrijk klimaat. De naam Philondendron komt uit het Grieks, waarbij ‘philo’ zoiets als ‘liefde’ of ‘genegenheid’ betekent en ‘dendron’ betekent ‘boom’. Het is een echte klimplant die als het ware bomen omhelst. De Philodendron staat symbool voor gezondheid en overvloed.

Urban jungle

Bovenstaande mannenplanten zijn allemaal opvallende exemplaren, waarvan de verzorging absoluut geen dagtaak is. Ze zijn zeer verschillend qua uiterlijk en daardoor is er altijd wel eentje die bij je interieur past. Eigenlijk staat niets nog in de weg om een exemplaar in huis te halen! Je kunt natuurlijk ook uit meerdere planten kiezen en ze combineren zodat er binnenshuis een echte wildernis ontstaat.

Wil je nog meer weten over deze en andere (mannen)planten? Neem dan eens een kijkje op Mooi wat planten doen.

haal eens wat planten in huis

haal eens wat planten in huis

haal eens wat planten in huis
Philodendron
planten
Codiaeum
planten in huis
Sanseveria
planten voor mannen
Schefflera
planten voor thuis
Scindapsus