Met magie je deur openen

smart lock

Raak jij vaak je sleutel kwijt of vergeet jij je sleutel mee te nemen wanneer je van huis gaat? Dan is een smart lock helemaal geschikt voor jou. Met een smart lock kun jij op afstand je deur openen. Het is zelfs mogelijk om iemand anders binnen te laten op afstand. Op deze manier kun jij jezelf nooit meer buiten sluiten en zo voorkom jij dat je jouw sleutels kwijt raakt.

Zo werkt een smart lock

Ja, het kan echt: met magie je deur openen! Gewoon op afstand via je telefoon. Maar hoe werkt het dan? Een smart lock werkt via Bluetooth. Deze is ontworpen voor een leven zonder sleutels. Dit zorgt voor meer gemak, veiligheid en minder complexiteit. Binnen een paar minuten is jouw smart lock geïnstalleerd. Na het verbinden via bluetooth, kun jij je slot gemakkelijk bedienen via je telefoon. Dit gaat dan via een persoonlijke pincode. Door een smart lock te kopen, heb jij minder zorgen en hoef jij dus geen rekening te houden met je sleutels.

Verschillen in smart lock

Slimme sloten zijn tegenwoordig erg populair, maar niet geheel nieuw. Er komen steeds weer nieuwe modellen uit en fabrikanten blijven hierin investeren. Zo blijven de verschillen in smart lock varianten toenemen. Bekijk welke cilinder er op jouw voor- of achterdeur zit voordat je de geschikte smart lock kiest. Het kan namelijk zijn dat je vooraf contact op moet nemen met de fabrikant van het slimme slot. Misschien is het nodig om een nieuwe cilinder in je deur te plaatsen. Het installeren van een smart lock waar een nieuwe cilinder voor nodig is, kost meer tijd. Veel sloten werken op AA-batterijen die na een aantal maanden vervangen moeten worden.

Zo maak je een keuze

Ga jij het liefst voor het nieuwste model? Of wil jij zo goedkoop en zo snel mogelijk klaar zijn? Zorg dat je de juiste keuze maakt op basis van jouw behoeften. Er zijn slimme sloten waar je een seintje krijgt wanneer de batterij bijna leeg is. Dit is een extra optie die je kunt overwegen. Vind je dit prettig of is dit niet essentieel voor jou? De prijs van het slimme slot kan ook van invloed zijn op je keuze. Bekijk van tevoren of er een nieuwe cilinder nodig is, want dit kan ook een reden zijn om het slimme slot wel of niet te kopen.


Vind je het lastig om een keuze te maken? Bekijk dan op je gemak de verschillende smart locks. Je kunt de verschillen bijvoorbeeld op https://boldsmartlock.com/nl/ bekijken. Zo zijn er verder nog meer sites waar je kunt vergelijken.