Unieke kunstbeurs in het Hof van Saksen

Kunst aan het Hof

Het Hof van Saksen kennen we vooral vanwege de luxe huisjes en het fantastische zwembad, maar van 30 maart t/m 3 april kun je er ook terecht voor de kunstbeurs Kunst aan het Hof.

Wie wel eens een paar dagen in Hof van Saksen heeft doorgebracht, weet wellicht dat kunst een belangrijke rol speelt op het resort. Zo is er in de gebouwen van onder andere de receptie en de restaurants zelfs een heuse kunstroute te volgen, waarbij je werken ziet van onder andere Henk Helmantel en Sam Drukker. Buiten is er ook nog een route langs beelden en sculpturen van bijvoorbeeld William Sweetlove en Kees Verkade. Tijdens deze wandeling kun je ook meteen genieten van de tuinen die zijn ontworpen door Piet Oudolf.

Kunst aan het Hof doet daar nog een schepje bovenop. Op deze kunstbeurs zullen een kleine twintig gerenommeerde kunsthandelaren en galeries zeer divers werk tonen. De meeste deelnemers zijn ook te zien op PAN Amsterdam, dat zegt wel iets over het hoge niveau van het aanbod. Kunst aan het Hof is dus een mooie reden om af te reizen naar Drenthe. Het Hof van Saksen heeft een ruim aanbod voor mensen die willen overnachten of willen genieten van een goede lunch of diner. Voor wie uit bijvoorbeeld de Randstad moeten komen, is Kunst aan het Hof mooi te combineren met een bezoekje aan Viva La Frida! in het Drents Museum.

Divers aanbod

Onder de getoonde werken zijn enkele hoogtepunten te vinden. Er is bijvoorbeeld een moderne armband in 18 karaat goud, bezet met vier grote cabuchon geslepen aquamarijnen met een intense kleur bij Ans Hemke Kuilboer. Douwes Fine Art toont een sneeuwlandschap langs de Amstel met prachtige lichtval. Het werd in 1915 geschilderd door de vroege Hollandse luminist Hendrik Jan Wolter. En een van de topstukken bij zilverspecialist Jacob Roosjen is een theebus uit 1718 van Jacobus Jongsma uit Leeuwarden. Een zilveren theeketel met hetzelfde ornament bevindt zich in het Fries Museum.

Antes Art 1900 toont Mer et coquilles, een vaas uit 1920-1922 van Charles Schneider. Vorm en décor zijn op elkaar afgestemd; het opspattende schuim van de golven is verbeeld door de ingesloten luchtbellen in het glas, afgezet met (het rad geslepen) schelpjes. Uitdagend, kwetsbaar, ondoorgrondelijk… de mensen in de schilderijen van hedendaags realist Sam Drukker hebben stuk voor stuk een unieke persoonlijkheid. Zijn doek De Trommelaarsters is een blikvanger bij Collectie Harms Rolde.

Openingstijden & locatie

Kunst aan het Hof vindt plaats van woensdag 30 maart t/m zondag 3 april 2022.
De beurs is dagelijks geopend van 11.00 tot 19.00 uur.
Locatie: Hof van Saksen, Borgerderstraat 12, 9449 PA Nooitgedacht (nabij Assen/Groningen). Er is ter plaatse ruime parkeergelegenheid (P1, P4 en parkeerplaats daggasten).

Entree

Dagkaart: € 10,- per persoon (aan de deur). Kaarten met € 2,50 korting zijn te bestellen op https://kunstaanhethof.nl/. Voor de veiligheid van de deelnemers en bezoekers wordt het beursbezoek gestroomlijnd volgens de bepalingen die eind maart gelden.

Voor de laatste informatie kun je Kunst aan het Hof volgen op Facebook en Instagram.

Kunst aan het Hof
Hendrik Jan Wolter (Amsterdam 1873-1952 Amersfoort), “Sneeuwlandschap langs de Amstel”. Oil on canvas: 65 x 85 cm; gesigneerd ‘H.J.Wolter’; painted in 1915. Bij Douwes Fine Art
Kunst aan het Hof
18 karaat geelgouden armband bezet met vier grote cabuchon geslepen aquamarijnen, 6 karaat per stuk. Bij Ans Hemke Kuilboer
Kunst aan het Hof
Charles Schneider, vaas met ingesloten luchtbellen en met het rad geslepen schelpjes “Mer et coquilles”. Épinay-sur-Seine – 1920-1922. Bij Antes Art 1900
Kunst aan het Hof
Sam Drukker (* Goes 1957), Trommelaarsters, 2014. Olieverf op doek, 200 x 125. Bij Collectie Harms Rolde
Kunst aan het Hof
Zilveren Theebus, Jacobus Jongsma, Leeuwarden, 1718. 93 gram, 12,5 cm hoog. Bij Jacob Roosje European Silver

Kunst aan het Hof

Kunst aan het Hof

Kunst aan het Hof

Kunst aan het Hof