Daan Tech ontwerpt minivaatwasser Bob

Daan Tech - vaatwasser Bob

Ben je klein behuisd en zoek je een snelle en handige oplossing voor de afwas? Kijk dan eens naar Bob, de milieuvriendelijke minivaatwasser van het Franse bedrijf Daan Tech.

Bob past heel goed in de huidige tijd. De minivaatwasser is ontworpen met de actieve mens van de 21ste eeuw in gedachten: druk met het indelen van tijd, leven in kleine ruimtes in de stad, toenemend milieubewustzijn en recentelijk de omgang met het coronavirus. Daan Tech wilde een passende oplossing bedenken voor dit soort uitdagingen.

Supersnel klaar

Toen zag Bob het licht, een supersnelle mini-vaatwasser. Het compacte apparaat wast in 20 minuten je vaat stralend schoon. Bob gebruikt slechts 2,9 liter water en heeft een speciaal deuropeningssysteem om het laden van vuile vaat te vergemakkelijken. Daarnaast beschikt het apparaat optioneel over UV-C-technologie om natte en droge items te desinfecteren.

Ultraviolet sterilizer

Deze optie komt mooi uit in deze tijden van COVID-19. Door het verzenden van hoogenergetische fotonen met een golflengte tussen 200 nm en 280 nm worden virussen onschadelijk gemaakt. Bovendien behoren vochtige doekjes tot de verleden tijd. In plaats daarvan steriliseert Bob je sleutels, mobiele telefoons, wegwerpmondkapjes en andere voorwerpen binnen enkele minuten, thuis of op kantoor.

En geen zorgen over gedoe met UV straling, er is namelijk een ingebouwde sensor die UVC onmiddellijk uitschakelt om huidcontact te voorkomen. Zelfs de patrijspoort, het ronde venster aan de voorkant, is gemaakt van materiaal dat alleen gefilterd licht doorlaat.

Zuinig en milieuvriendelijk

Bob is een duurzaam en zuinig product is geworden. Allereerst vanwege de reinigingskracht die een zeer kort vaatwasprogramma mogelijk maakt. Het is niet alleen 2x zuiniger dan andere vaatwassers, maar het kost dus ook veel minder tijd. Ten tweede vanwege het waterreservoir dat de mini-vaatwasser onafhankelijk maakt van de wateraansluiting en het waterverbruik reduceert tot wel 5 keer minder dan wassen met de hand. Bovendien geeft het waterreservoir de keuze om voor koud water te kiezen en dit is milieuvriendelijker en goedkoper. Tot slot vanwege de automatische opening van de deur na het wassen, waardoor de vaat op natuurlijke wijze wordt gedroogd.

Handig voor verschillende situaties

Bob is ideaal voor drukbezette mensen, voor mensen met een kleine keuken of voor mensen die niet willen wachten tot de gewone vaatwasser vol is. Ook is ie erg nuttig voor degenen die een kleine afwasmachine willen voor andere doeleinden dan de dagelijkse vaat, zoals babyflessen steriliseren of koffiekopjes wassen op kantoor. Daarnaast is Bob ook handig voor vakantiegangers met een camper of caravan. En tot slot, voor degenen die zich zorgen maken over hun impact op het milieu bij het afwassen.

Met accessoires verkrijgbaar

Daan Tech heeft accessoires ontwikkeld om Bob verder te personaliseren en ervoor te zorgen dat aan verschillende behoeften kan worden voldaan, zoals een distributiesysteem voor het wasmiddel, de UV-C-optie, verschillende soorten vaatwaskorven en een antidiefstalsysteem. Bob en de accessoires zijn vanaf nu te koop en worden eind 2020 opgeleverd.

Daan Tech - vaatwasser Bob

Daan Tech - vaatwasser Bob

Daan Tech - vaatwasser Bob

Daan Tech - vaatwasser Bob