Samsung Art Store haalt Salvador Dalí in huis

Samsung Art Store haalt Salvador Dalí in huis

Een van de mooiste functies van The Frame van Samsung is dat, als je geen televisie kijkt, je kunt genieten van kunst op het scherm. Dankzij de houten lijst lijkt deze tv op een heus kunstwerk. Zeker nu er ook werken van Salvador Dalí beschikbaar zijn in de Samsung Art Store.

In samenwerking met de Fundació Gala-Salvador Dalí zijn er maar liefst 12 werken van de beroemde kunstenaar op de Samsung Frame te bekijken. Hiertussen zitten enkele van de bekendste schilderijen van Dalí, zoals “The Persistence of Memory” (1931), “The Temptation of St. Anthony” (1946) en “Swans Reflecting Elephants” (1937).

Tonnie van Schijndel, Senior Marketing Manager TV & Audio van Samsung Benelux: “De Samsung Art Store brengt miljoenen eigenaren van The Frame in contact met wereldberoemde kunst uit honderden musea, instellingen en privécollecties over de hele wereld. We zijn verheugd om samen te werken met de Fundació Gala-Salvador Dalí om de meest gezochte en gevraagde kunstenaar van het platform in de Samsung Art Store beschikbaar te maken. Deze kunstwerken zijn vandaag de dag net zo uniek en visueel aantrekkelijk als op de dag dat ze werden geschilderd en we zijn erg blij dat we ze een digitaal platform kunnen bieden. Zo bereiken ze een nieuw publiek dat ervan kan genieten buiten een museum en vanuit hun eigen huis.”

Naast deze nieuwe stukken van Dalí kunnen kijkers duizenden andere kunstwerken ontdekken van meesters als Claude Monet, Johannes Vermeer en Julia Contacessi in de Samsung Art Store, voor directe weergave op The Frame. Daarnaast biedt de Samsung Art Store kunst van grote internationale instellingen als het Victoria and Albert Museum in Londen, de National Gallery Singapore, het Belvedere Museum in Wenen, het Prado Museum in Madrid en de staatsmusea van Berlijn.

Om de komst van Dalí in de Art Store te eren, is er een korte documentaire over zijn leven en werk gelanceerd als onderdeel van Samsungs “Meet the Artist”-videoserie.

Samsung Art Store haalt Salvador Dalí in huis

Samsung Art Store haalt Salvador Dalí in huis

Samsung Art Store haalt Salvador Dalí in huis