Naast je baan op korte termijn een diploma halen

studeren

Het kan nuttig zijn om naast je baan een opleiding te volgen. Verouderde kennis kan zo opgefrist worden. Ook is het een goede manier om jezelf op de hoogte te houden van nieuwe ontwikkelingen binnen het werkveld. Daarnaast kan het zo zijn dat je nieuwe kennis wil opdoen of nieuwe vaardigheden wil aanleren. Dit kan je dan weer gebruiken in je huidige baan.

Een opleiding naast je baan

Bij de NCOI is het mogelijk om een opleiding te volgen naast je baan. Deze opleiding volg je dan in deeltijd. Dit betekent dat je niet fulltime aan het studeren bent. Vaak ga je een dag in de week naar een bijeenkomst. Hierin wordt de stof behandeld en worden vragen beantwoord. Verder bestudeer je in je eigen tijd de literatuur en maak je opdrachten.

Ook zijn er opleidingen die je volledig zelfstandig kan doen. Dit is handig wanneer je in het buitenland zit of om een andere reden niet op locatie kan komen. In dat geval werk je in een online leeromgeving. Hier lees je de lesstof en maak je de opdrachten. Je persoonlijk begeleider kijkt deze opdrachten na en voorziet ze van feedback.

Het is mogelijk om een volledige bachelor of master te volgen bij de NCOI. Beide opleidingen zijn op hbo-niveau. Studenten doen vaak vier jaar over een bachelor in deeltijd, terwijl een master vaak twee jaar duurt. De duur van de opleiding hangt ook af van jouw eigen tempo. Haal je bepaalde deadlines niet, dan kan het zijn dat je langer doet over een onderdeel van de opleiding. Bekijk deze pagina om te zien welke opleidingen je allemaal kan volgen.

Een diploma op korte termijn

In sommige gevallen is het niet wenselijk om jaren te doen over een studie. Wellicht heb je al eerder een diploma nodig om te laten zien bij je werkgever. In dat geval kan je kiezen voor een verkort programma of voor een cursus. Kies in dat geval voor een NCOI opleiding van een maand of een aantal maanden.

Van een aantal bachelor opleidingen bestaat er een versnelde variant. In dat geval doe je geen vier jaar over de opleidingen. Ook zijn er opleidingen met een zij-instroom. Dit bestaat bijvoorbeeld voor een lerarenopleiding in je eigen werkveld. Je beschikt dan al over de kennis van je werkveld; je hoeft alleen nog maar te leren hoe je les moet geven.