Nothing Phone (1) onthuld

Nothing Phone (1)

Na weken van hints en kleine reveals is dan nu het doek officieel van de Nothing Phone (1). Een flashy ogende telefoon, die gebalanceerd en betrouwbaar wil zijn voor een goede prijs.

Eigenlijk wisten we alles al, van de kenmerkende achterzijde tot aan de specificaties. Maar zoals oprichter (en geestelijk vader van OnePlus) Carl Pei aangeeft, is er meer te vertellen dan enkel specs. Zoals hoe licht het toestel aanvoelt, wat dankzij een aluminium frame verbaasde reacties opleverde. Of hoe die interessante achterkant echt een verschil kan maken en Nothing een uniek uiterlijk geeft.

Light it up

Wat de Glyph Interface wordt genoemd is een reeks aan afzonderlijke led patronen die onafhankelijk van elkaar of als geheel kunnen oplichten. De charme zit hem in de details: denk bijvoorbeeld aan hoe de leds oplichten aan de hand van je ringtoon. Die je vervolgens kunt specificeren per persoon, zodat je in de vergadering weet wie jou probeert te bellen. Draai het toestel om hem op tafel te leggen, dan schakelt het toestel alle geluiden uit. Techniek die niet in de weg staat. Maar ook licht de led-balk bij USB-poort op om het batterij percentage van de 4500 mAh batterij aan te tonen, terwijl het met 33 Watt fast charging oplaadt. Maar ook rond de wireless charging pad vinden we oplichtende elementen voor het toestel zelf, maar ook wanneer je jouw uitstekende Nothing Ear (1) buds voorziet van stroom.

Kwaliteit over kwantiteit

Het toestel kent een dubbele camera setup om twee keer kwaliteit over kwantiteit te leveren. We vinden hier twee 50MP camera’s met zowel Sony’s IMX766 voor de hoofdcamera en een Samsung JN1 voor de ultrawide. Dit zijn specs die we in andere flagships uitstekend werk hebben zien leveren en waarvoor ik niet kan wachten om te zien wat ermee mogelijk is. Daarbij zal het eigen Nothing OS gebaseerd zijn op een zo stock mogelijke Android versie zonder bloatware – exact wat we van Pei verwachten.

Waar het telt

Het toestel moet betrouwbaar zijn, maar is ook indrukwekkend waar het telt. Een prachtig AMOLED scherm wat 10bit HDR ondersteunt, zal prachtige kleuren weergeven om media echt te laten knallen. Tegelijkertijd garandeert de 120hz refreshrate dat al deze content soepel over dit prachtige scherm heen glijdt. Voor de rekenkracht is niet gekozen voor de laatst beschikbare specs, maar de efficiënte en bovenal verdienstelijk Qualcomm Snapdragon 766G+. Hierdoor kan de prijs ook omlaag, want het instapmodel van de Nothing Phone (1) is beschikbaar vanaf EUR 399,-. Een krachtige reveal en ik kan niet wachten om de Nothing Phone (1) daadwerkelijk in handen te krijgen.

Sander Noordijk

Nothing Phone (1)

Nothing Phone (1)