COPPERSKY en de verborgen tracks op Spotify

Coppersky

Met het verdwijnen van de CD verdwijnt ook de hidden track, een bonusnummer dat ergens verstopt op het schijfje stond. De Utrechtse band COPPERSKY heeft een moderne variant bedacht op Spotify.

Daar kun je sinds kort luisteren naar het nieuwe album If We’re Losing Everything. Dit album lijkt te bestaan uit 11 tracks, maar als je het opzoekt in Spotify zie je dat er eigenlijk 19 tracks zijn.

Een daarvan is een speciale boodschap en de andere 7 zijn bonustracks. Die kun je niet zomaar luisteren, daar moet je samen met andere liefhebbers van COPPERSKY moeite voor doen. De hidden tracks komen tevoorschijn nadat de reguliere nummers van het album een bepaald aantal keer zijn afgespeeld.

Demo-versies en covers

Er zijn verschillende levels en bij ieder level zal er een extra nummer worden toegevoegd aan het album. Deze bestaan uit demo-versies, audiocommentaar en covers door bevriende bands. Een origineel en leuk idee dat bij mij in ieder geval al heeft gezorgd dat ik het album vandaag al twee keer heb gedraaid.

De muziek van COPPERSKY lijkt naar eigen zeggen op bands als The Hold Steady, The Replacements en The National. Met die laatste band delen ze het donkere stemgeluid van de zanger. Luister hieronder naar het album If We’re Losing Everything.

Dit zijn de bonustracks die je kunt helpen unlocken.

Level 1: Reservoirs akoestische cover door Abramowicz -> 30.000 luisterbeurten
Level 2: Bury Anger In Sleep (demo) -> 35.000 luisterbeurten
Level 3: Album Secret #1 -> 40.000 luisterbeurten
Level 4: Commentary on Hometown Show by Idle Class -> 45.000 luisterbeurten
Level 5: Album Secret #2 -> 50.000 luisterbeurten
Level 6: Sweet Elysium (demo) -> 55.000 luisterbeurten
Level 7: Tattered Nets (acoustic) cover by Blackout Problems -> 60.000 luisterbeurten

Ook bijzonder aan COPPERSKY is dat de video bij het nummer Reservoirs is opgenomen tijdens de allerlaatste avond dat in Utrecht de oude Tivoli aan de Oudegracht open was.