Een lekker drankje maakt jouw barbecue compleet

Lekker grillen

In de zomer is het altijd weer een genot om de barbecue aan te steken. Met een lekker avondzonnetje in de tuin genieten van een heerlijk gerecht dat je zelf hebt bereid op je eigen barbecue.

Oefening baart kunst, als het gaat om het op tafel zetten van de perfecte maaltijd. Een extra goede toevoeging aan een heerlijk barbecuegerecht is een goed glas drinken erbij. Bepaalde gerechten hebben een smaak die prima te combineren is met een specifieke drank. Zo kan bij het ene stuk vlees een bepaalde wijnsoort veel beter tot zijn recht komen dan bij een andere. Dit geldt ook voor een speciaalbiertje. Het drankje dat je drinkt bij je barbecuegerecht kan de kers op de taart zijn en jouw barbecue-avond helemaal compleet maken. Wij nemen je mee door een aantal heerlijke combinaties met zowel wijn als bier te noemen. Zit jouw favoriete combinatie er ook tussen?

Wijn bij de barbecue

Veel mensen kiezen bij een lekker stuk vlees van de barbecue voor een goed glas wijn. Met zowel witte als rode wijn zijn er heerlijke combinaties te maken. Eén van de meest populaire gerechten van de barbecue is de klassieke hamburger. Door kenners wordt een Sauvignon Blanc of een Chianti aangeraden om te drinken bij de hamburger. De smaken passen perfect bij elkaar voor een optimale beleving van zowel het vlees als de wijn. Heb je een stukje lamskotelet of varkenskotelet op de barbecue liggen, pak er dan maar een fles Pinot noir bij. Deze smaken combineren zo goed met elkaar dat je extra kunt genieten van de smaak van de wijn.

Rosé is ook een wijnsoort die erg populair is bij een barbecue. Hoewel een rosé bij vrij veel gerechten van de barbecue een goede keuze is, is er een aantal gerechten waarbij een rosé specifiek goed tot zijn recht komt. Een gerecht met tonijn is daar een voorbeeld van. Deze smaken vullen elkaar prima aan en laten je optimaal genieten van het eten.

Bier bij de barbecue

Een lekker fris biertje zie je ook veel aan tafel tijdens een avondje kokkerellen op de barbecue. Met name frisse witbieren gaan erg goed bij gerechten die op de barbecue worden bereid. Ook bij vis is een lekker glas bier een goede optie. Visgerechten hebben vaak een zeer uitgesproken smaak en dat valt prima te combineren met een koud blond biertje. Met name op een warme zomerdag is dit een uitstekende keuze, omdat een blond bier bovendien erg verfrissend smaakt.

Bij vlees van de barbecue wat niet enorm gekruid en gemarineerd is en ook niet al te pittig is, is een dubbel bier een aanrader. Volgens de kenners levert deze combinatie een ware smaaksensatie op.