Kunstenaar met een camera door Saskia Boelsums

Saskia Boelsums
Saskia Boelsums, Stilllife#1

Het nieuwe boek Kunstenaar met een camera laat in tekst en beeld de ontwikkeling van Saskia Boelsums zien. Als lezer krijg je op inspirerende wijze een kijkje in de werkwijze van een productieve kunstenaar.

Vanuit de drukke praktijk als beeldend kunstenaar wordt Saskia gegrepen door fotografie. Of eigenlijk door de schoonheid van een granaatappel. Haar zoektocht naar hoe ze die bijzondere beleving kan uitdrukken, leidt via het fotograferen van stillevens en portretten naar haar huidige specialisatie: schilderachtige en impressionistische landschapsfotografie. Met veel foto’s, verschillende papiersoorten om de kunst helemaal tot z’n recht te laten komen en een persoonlijk interview geeft dit boek een inspirerend beeld van haar ontwikkeling tot de kunstenaar die ze vandaag de dag is.

Boek én tentoonstelling

Van 1 juli t/m 25 september is ook de overzichtstentoonstelling ‘Saskia Boelsums – Liefde voor landschap’ te zien in Museum JAN in Amstelveen. Tijdens de opening van de tentoonstelling is Kunstenaar met een camera gepresenteerd. Het boek, uitgegeven door Terra, heeft in grote lijnen eenzelfde opbouw als de tentoonstelling, via stillevens en portretten naar landschapsfotografie. Maar dan wel op haar eigen schilderachtige manier.

Deze zomer zijn bijna honderd werken van Boelsums te zien in Museum JAN. In de twee grote zalen wordt een groot aantal Nederlandse landschappen getoond. In twee kleinere zalen is te zien hoe Saskia Boelsums gekomen is tot de keuze voor fotografie en hoe ze zich via stillevens en portretten ontwikkeld heeft tot landschapsfotograaf.

Saskia Boelsums – Kunstenaar met een camera / Artist with a Camera

Tekst: Peter Veen
Fotografie: Saskia Boelsums
€ 52,50
208 blz.
ISBN 978 90 8989 911 8
Gebonden
Nederlands en Engels in één band
Uitgeverij Terra

Saskia Boelsums
Saskia Boelsums, Landscape#02
Saskia Boelsums
Saskia Boelsums, Peter#72
Saskia Boelsums
Saskia Boelsums, Stilllife#38
Saskia Boelsums
Saskia Boelsums