Recensie: Jonquil – Point of Go

jonquil packshot

Jonquil heeft reeds twee albums achter hun naam staan als zestal, Point of Go is het eerste album wat is opgenomen met de nieuwe bezetting Hugo Manuel, Sam Scott, Robin McDiarmid en Dominic Hand. De andere drie originele leden zijn hun eigen weg gegaan als Trophy Wife. De band zelf ziet dit album als een “evolution, a transformation and a new start simultaneously.”

Zomer in je kop
Na een paar tellen weet ik al direct dat dit wel eens een heel fijn album kon gaan worden. Het ligt lekker licht in het gehoor en doet vrolijk en haast zomers aan. Ik zag het al voor me fietsend op weg naar werk met dit album op de koptelefoon, alles is groen, staat in bloei en je voelt de eerste lente zonestralen je gezicht verwarmen. Mocht je een ochtendhumeur hebben na dit ritje is dat helemaal weg. De nummers geven je een gevoel van onbezorgdheid en de zomer in je kop. Of dat gevoel van onbezorgdheid en zomer nu op de fiets is of aan het strand met een cocktail in je hand, sluit je even ogen en je waant je even daar.

Het zomerse gevoel neemt iets af als we nummer zes zijn gepasseerd. De hier op volgende nummers zijn wat donkerder van geluid, klinken wat minder frivool en doen een stapje terug qua tempo. De rest van het album ben ik weer terug in de realiteit. Ik zit op de bank en hoor door mijn koptelefoon een erg lekker album spelen, zonder cocktail en het regent buiten maar ik heb het eerste beetje zomer al gehad dit jaar!

Recensie: Hein de Rooi

Volg ons op Facebook