Test: Bose speakers en koptelefoon

Test: Bose speakers en koptelefoon
Bose Soundlink Micro

Een middagje in het park met vrienden, een filmpje kijken via de tablet: stuk voor stuk situaties waarin geluid een belangrijke rol speelt. Bose speelt hierop in met een uitgebreide line-up aan audioproducten. Deze mochten we recentelijk uitproberen.

Bose SoundLink Revolve

Wat als eerste opvalt aan de SoundLink Resolve is de unieke kegelachtige vorm. Dit is niet alleen erg stijlvol, je kunt ‘m op de voorgrond als decorstuk neerzetten in je woonkamer, maar het heeft ook een praktisch aspect. Doordat er rondom de speaker gaatjes zitten, wordt het geluid over het volledige oppervlak verspreid. Hierdoor krijg je 360°-geluid.

Waar je ook zit of staat, iedereen krijgt dezelfde geluidservaring. Perfect dus als je met een groep vrienden in een park zit. Zet hem in het midden van het kleed en iedereen krijgt dezelfde kwaliteit om van te genieten. En genieten deed ik. Bose staat bekend om hun audiokwaliteit en bewijst dit met de gehele line-up die ik heb kunnen testen.
Voeg daaraan toe dat hij zowel waterafstotend is als vrijwel hufterproof, doordat er bumpers omheen zitten, en je hebt een topspeaker staan voor feestjes, maar ook voor een gezellig avondje samen.
Adviesprijs: €199,95

Bose Soundlink Color II

Een tikkeltje goedkoper dan de Revolve is de Color II die in verschillende felle kleuren beschikbaar is, vandaar de naam. Bose promoot deze speaker zelf voor onderweg, maar persoonlijk vind ik hem daar net een tikkeltje te fors voor. Zwaar is hij met een halve kilo zeker niet, maar het is een vrij bulky apparaat om in je rugtas te hebben. Dat haalt echter niet weg dat als je hem wel meeneemt, je een goede geluidservaring kunt neerzetten.

En door zijn volledige siliconen omhulsel kan ie ook nog eens tegen een stootje. Tijdens een gezellig avondje met vrienden stootte één van hen het apparaat per ongeluk van een tafel en zelfs met deze kleine stuiter haperde het geluid niet. Verder is het ook erg cool dat meerdere apparaten tegelijkertijd aangesloten kunnen worden op de speaker, waarna het wisselen daartussen erg gemakkelijk gaat.

Waar de Revolve neergezet kan worden als de decorstuk, vond ik dit bij de Color II minder het geval. Qua uiterlijk is het echt meer een speaker zoals je die regelmatig ziet, maar tegelijkertijd is hij door de subtiele vorm makkelijker onopvallend te maken.
Adviesprijs: €139,95

Test: Bose speakers en koptelefoon
Bose Soundlink Micro

Bose Soundlink Micro

Van de drie toegestuurde speakers was ik het meest benieuwd naar de Soundlick Micro. De kleinste van de drie. zoals de naam al doet vermoeden. Tegelijkertijd was ik ook het het meest verrast door de Micro. Waar ik ervan uitging dat de kwaliteit een heel stuk minder zou zijn dan bij de Revolve en Colour was dit niet het geval. Niks geen schel blikken of hol geluid, zoals je verwacht bij een gemiddeld speakertje van hetzelfde formaat. Zelfs bij dit formaat laat Bose zien dat ze heer en meester zijn op het gebied van audio-entertainment.

De Micro is van de geteste line-up ook de speaker die het beste is voor onderweg. Naast dat hij handzaam is, zit er ook een klem aan de achterkant, waardoor je hem gemakkelijk kunt vastmaken aan verschillende oppervlaktes. Denk bijvoorbeeld aan je fietsstuur of aan de douche. De Micro is namelijk volledig waterdicht.
Adviesprijs: €119.95

Bose QuietComfort 35 II

Maar wat als je je nu even volledig wilt afsluiten van alles om je heen? Van de gehele line-up die ik toegestuurd heb gekregen, ben ik de grootste fan geworden van de QuietComfort 35 II. Dit is een lichtgewicht headset met simpel design die – doordat hij in te klappen is – perfect is om mee te nemen in bijvoorbeeld het vliegtuig of in je rugtas. Het moment dat ik hem uit doos haalde was ik oprecht verrast door het lichte gewicht en het zorgde ervoor dat ik hem voor langere tijd kon dragen zonder dat ik überhaupt doorhad dat ik hem op had. Dat is echter niet waarom ik zo te spreken ben over deze koptelefoon.

Naast het feit dat het geluid van erg hoge kwaliteit is, heeft de QuietComfort 35 II ingebouwde noise-cancelling. Mocht je hier niet bekend mee zijn: dit systeem zorgt ervoor dat vrijwel al het geluid van buitenaf volledig tegengehouden wordt en waardoor je volledig kunt opgaan in de muziek. Vooral als je je wilt ontspannen of juist moet werken in een drukke omgeving is dit heel erg fijn en in mijn geval (ADHD) kon ik mij vele malen beter concentreren op mijn werkzaamheden.

Het prijskaartje mag dan aan de hoge kant zijn (schrik niet), maar je krijgt er uitstekende kwaliteit en draagcomfort voor terug.
Adviesprijs: €379.95

Marc de Haas

Test: Bose speakers en koptelefoon
Bose SoundLink Revolve
Test: Bose speakers en koptelefoon
Bose QuietComfort 35 II