Release Final Fantasy XV in 2016

Final Fantasy

Ben jij een Final Fantasy-fan? Dan hebben we goed nieuws. Regisseur Hajime Tabata heeft namelijk bevestigd dat Final Fantasy XV écht dit jaar zal verschijnen.

Hij laat hierover weten ‘We gaan eindelijk Final Fantasy XV uitbrengen dit jaar, in 2016’. De precieze datum is echter nog niet bekend. De game kun je overigens wel alvast pre-orderen. Doe dit bijvoorbeeld met een Xbox Gift Card. Zo weet je zeker dat je de game gelijk in huis hebt – en dat mag ook wel na dat lange wachten! Is dit alles wat we tot nu kunnen melden? Nee, zeker niet. Hajime Tabata heeft namelijk verschillende details van de game onthuld. Zo zijn er andere personages, werelden en een compleet nieuwe visuele stijl.

Het verhaal

Final Fantasy XV is gebaseerd op Fabula Nova Crystallis – een kristal-mythologie. De game zal veel duisterder zijn dan eerdere games van Final Fantasy en is meer gericht op actie. De game gaat over de oorlog tussen het koninkrijk Lucis en de staat Nilfheim. Er lijkt vrede te zijn na een lange periode van koude oorlog, maar niets blijkt minder waar. Nilfheim laat namelijk de muur om hun staat zakken en begint met een grote aanval op Lucis. Dit alles om de allerlaatste kristal ter wereld in handen te krijgen, welke zich bevindt in Lucis.

Fantastische nieuwe personages

Eén van de nieuwe personages is Leviathan. Dit opgeroepen wezen uit vorige Final Fantasy games is een vrouwelijke slang die leeft in de wateren rond de stad Altissa.Volgens de regisseur van Final Fantasy heeft dit personage veel verstand en kan zij zich vermommen en bewegen als vloeistof. Daarnaast spelen Eidolons – de term voor wezens die je kunt oproepen in Final Fantasy – een grote rol in deze nieuwe game. Tijdens de verhaallijn van Final Fantasy XV zal je deze Eidolons één voor één leren kennen. Ten slotte zal jij ervoor moeten zorgen om de relaties van de hoofdrolspeler Noctis Lucis Caelum met Ignis, Prompto en Gladiolus te verbeteren. Hoe je deze relatie wilt verbeteren, hangt af van de activiteiten die je uitvoert tijdens de game.

Nieuwe plaatsen

In Final Fantasy XV worden verschillende nieuwe locaties onthuld. Altissia (geinspireerd op Venetië), Lestiallum (een stad die je misschien wel aan Cuba doet denken) en station Hammerhead waar spelers in staat zijn om Noctis’ auto te gebruiken. Ook zal er een haven zijn waar Noctis en zijn vrienden boten kunnen vinden. Daarnaast zijn er natuurlijk nog veel meer nieuwe plaatsen in de game, maar deze deze zul je vast en zeker zelf ontdekken zodra je de game eindelijk in handen hebt.

Wij kijken in ieder geval uit naar Final Fantasy XV en hebben alvast een pre-order geplaatst voor de Xbox. Ga jij dit ook al doen? Of wacht je nog op meer details?