Eigentijdse westernserie Django op Canal Digitaal

DJANGO - Canal Digitaal
Matthias Schoenaerts (Django), Nicholas Pinnock (John Ellis)

De laatste tijd verschijnt de ene goede serie na de andere. In het kader hiervan tippen we er ook graag eentje: Django. Deze eigentijdse en psychologische westernserie is te zien op Canal Digitaal.

Django met de Vlaamse acteur Matthias Schoenaerts in de hoofdrol, is zeker geen ‘gewone’ westernserie. In een decor van adembenemende natuur, zet de succesvolle maker Francesca Comencini (o.a. van de hitserie Gomorra) een groots spektakel neer, dat de verschillen tussen man en vrouw op originele manier blootlegt. Hoofdrolspeler Django maakt een emotionele ontdekkingstocht door die je aangrijpt.

Spannend verhaal

In de serie volgen we revolverheld Django (Matthias Schoenaerts) die, na de moord op zijn vrouw en kinderen acht jaar eerder, op zoek gaat naar zijn dochter Sarah (Lisa Vicari). Hij vindt haar in New Babylon, een stad van verstotelingen. Deze stad wordt bedreigd door het naastgelegen Elmdale, dat geleid wordt door de dictatoriale Elizabeth Thurman (Noomi Rapace).

Sarah, gered en opgevoed door John Ellis (Nicholas Pinnock), is nu een volwassen vrouw. Ze vraagt Django om te vertrekken uit angst dat zijn aanwezigheid de stad, die nu haar thuis is, in gevaar brengt. Django is echter koppig, want hij wil niet het risico lopen zijn dochter opnieuw te verliezen. Met alle gevolgen van dien. Het resultaat is een Shakespeare-achtige familietragedie, die zich afspeelt in het verleden en heden. Een verhaal dat draait om de persoonlijke ontdekkingstochten van de personages.

Film als inspiratiebron

Django is geïnspireerd op de gelijknamige Italiaanse film van Sergio Corbucci (1966). Hoewel de nieuwe serie zich afspeelt in het Wilde Westen rond 1860 – 1870, heeft Django een moderne kijk op het westerngenre. De regie ligt in handen van de eerder genoemde, Francesca Comencini, David Evans (o.a. Downton Abbey) en Enrico Maria Artale (o.a. Romulus). Met Django zetten zij een eigentijdse en psychologische westernserie neer die vertelt over de veranderingen die vandaag de dag spelen en de zorgen die daaruit voortvloeien.

De eerste afleveringen zijn sinds 23 april te streamen via Canal Digital. Iedere zondag komt er een nieuwe aflevering online te staan, met in totaal tien afleveringen.

DJANGO - Canal Digitaal
Noomi Rapace (Elizabeth)
DJANGO - Canal Digitaal
Lisa Vicari (Sarah), Nicholas Pinnock (John Ellis)
DJANGO - Canal Digitaal
Nicholas Pinnock (John Ellis)
DJANGO - Canal Digitaal
Matthias Schoenaerts (Django), NI
DJANGO - Canal Digitaal
Noomi Rapace (Elizabeth)