Spannende installatie van Daniel Arsham in Milaan

Daniel Arsham - Divided Layers
Foto’s: Arsham Studio/Kohler

De Salone del Mobile of Milan Design Week is in volle gang. Een van de plekken waaraan je dit jaar zeker een bezoek moet brengen is een installatie van kunstenaar Daniel Arsham in het Palazzo del Senato.

Op de binnenplaats van dit barokke stadspaleis staat het kunstwerk Divided Layers dat Arsham in opdracht van sanitairfabrikant Kohler maakte. Het is niet de eerste keer dat de twee samenwerken, want eind vorig jaar ontwierp Daniel Arsham een zeer fraaie wastafel die is gemaakt met behulp van een 3D-printer.

Water

Met een beetje fantasie zijn de lagen waaruit de wastafel is opgebouwd te herkennen in de installatie in Milaan. Ook is er water aanwezig dat het kunstwerk heel mooi reflecteert. Bezoekers kunnen over een smalle brug door de grillige poorten wandelen. Vanaf deze plek zie je hoe goed het hedendaagse werk van Daniel Arsham samengaat met de zuilen van het Palazzo del Senato.

Divided Layers is tijdens de Salone elke dag tussen 12 en 22 uur gratis te bezoeken. Voor iedereen die niet in Milaan is, bestaat er ook de mogelijkheid om de installatie virtueel te bezoeken. Hiervoor kun je je registreren op de website van Kohler.

Daniel Arsham - Divided Layers

Daniel Arsham - Divided Layers

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Studio KOHLER (@studiokohler)