Vitra brengt de Kangourou opnieuw uit

Fauteuil Kangourou
Foto’s: Vitra, fotografie: Florian Böhm

Vitra heeft een klassiek ontwerp uit eigen archief nieuw leven ingeblazen. Het gaat hier om de Fauteuil Kangourou van de Franse ontwerper Jean Prouvé. Deze stoel zal in een kleine oplage van 150 stuks eenmalig te koop zijn.

Prouvé ontwierp de stoel in 1948 en sindsdien staat deze bekend als een van de belangrijkste werken uit zijn rijke oeuvre. Deze unieke heruitgave is tot stand gekomen in samenwerking met zijn dochter Catherine Prouvé. Net als bij het origineel zijn de belangrijkste onderdelen van eikenhout gemaakt, een van de favoriete materialen van Jean Prouvé.

Bouclé

De stoel is zo ontworpen dat het gewicht voor het overgrote deel wordt gedragen door de achterste poten, net als bij een kangoeroe. De twee metalen poten aan de voorkant zijn vooral voor stabiliteit. Door dit opvallende ontwerp zit de stoel uiterst comfortabel en nodigt deze uit tot een ontspannen houding. Voor deze unieke oplage is gekozen voor een felblauwe bekleding van bouclé. Deze is ook afkomstig uit de archieven van Vitra en dook als eerste op in de jaren ’50.

De nieuwe Fauteuil Kangourou zal vanaf 15 juni 2022 te koop zijn op de Vitra Campus en online. Wil je zeker zijn van een exemplaar, dan is het mogelijk om nu al in te tekenen. Later dit jaar zullen er nog meer gelimiteerde heruitgaven van Jean Prouvé op de markt komen. Zoals de lamp Abat-Jour Conique, de stoelen Tabouret N° 307 en Tabouret Métalique plus de boekenplanken Rayonnage Mural in september. Later in het najaar zullen ontwerpen van Prouvé in de collectie van Vitra in nieuwe kleuren beschikbaar zijn: Blanc Colombe, Gris Vermeer, Bleu Dynastie, Blé Vert, Bleu Marcoule, alsmede Métal Brut wat staat voor ongelakt staal.

Fauteuil Kangourou

Fauteuil Kangourou