Volcom en Stab veranderen het surfen met The Dock

Surfen bestaat voor een groot deel uit wachten op de perfecte golf. Normaal gesproken doe je dat liggend op je board, maar een nieuwe uitvinding zorgt voor verandering.

The Dock is een uitvinding van twee grote namen uit de surfwereld: Volcom en Stab Magazine. Samen ontwikkelden ze een drijvend platform waar je met je surfboard vanaf kunt springen als er een mooie golf voorbij komt. Op deze manier sparen surfers energie, omdat ze niet voor lange tijd in het water hoeven te peddelen.

Nieuwe technieken

Deze manier van surfen vraagt wel om wat nieuwe technieken. Van een platform springen is toch wat anders dan op je board overeind komen. Het is bovendien erg belangrijk dat je goed springt en niet op het platform klapt. The Dock is namelijk 30 meter lang en weegt 500 kilogram. Daar wil je niet in volle vaart bovenop klappen.

De eerste proef met The Dock was in het water bij Bali. Een groep pro-surfers bestaande uit Balaram Stack, Imaikalani Devault, Noa Deane, Ozzie Wright, Mitch Coleborn en Yago Dor mochten het nieuwe concept testen. Hoe dat ging zie je in de video bovenaan deze pagina.