De eerste Navy Strength Gin van Nederlandse bodem

Nederlandse Navy Strength Gin

Gin is momenteel hartstikke populair, net als in de 18e en 19e eeuw toen grote vaten met gin meegingen op schepen onderweg naar de koloniën. Er mocht toen maar 1 soort gin mee aan boord: Navy Strength Gin. Deze bijzondere soort is nu opnieuw gemaakt door V2C Gin.

De vaten met gin lagen in het ruim naast de vaten met buskruit. Als het weer slecht was onderweg gebeurde het wel eens dat er een vat met gin ging lekken met daarbij het risico dat het buskruit nat en onbruikbaar werd. Onderzoekers van de Britse Navy hadden ontdekt dat gin met een alcoholpercentage van boven de 57% geen nadelig effect heeft op het buskruit. Vandaar dat alle gin aan boord het keurmerk Navy Strength moest hebben.

V2C Gin heeft als eerste Nederlandse ginmerk een Navy Strength in de collectie opgenomen. Deze gin is een eerbetoon geworden aan de tijd dat Nederland nog een belangrijke zeevarende natie was. Naast de gebruikelijk ingrediënten van v2C als jeneverbes, koriander, engelwortel, zoethout, laurier en St. Janskruid zijn aan deze gin ook nog kardemom, sinaasappel, citroenschil en gember toegevoegd.

Unieke Gin-Tonic

Zeelui, maar ook landrotten die deze gin willen proberen kunnen deze natuurlijk puur drinken, maar wie deze gin gaat gebruiken voor een heerlijke gin-tonic kan daar iets heel bijzonders van maken. Samen met de bartenders van de Tunes Bar in het Amsterdamse Conservatorium Hotel is er gezocht naar een passende en opvallende garnering voor de Navy Strength Gin.

Zij vonden deze onder water in de vorm van kruiden van Koppert Cress: Salty Fingers en Oyster leave. Deze geven een ziltige en licht bittere smaak aan de gin-tonic. Deze G&T smaakt het allerbest met een Q tonic. Dit merk gebruikt als een van de weinigen met de hand geplukte kinine uit Peru en agave als zoetstof.

Nederlandse Navy Strength Gin