De tijd zweeft bij deze magnetische klok

magnetische klok

Met magneten kun je heel erg coole dingen doen. De ontwerpers van het Zweedse bedrijf Flyte maken bijvoorbeeld zwevende versies van alledaagse voorwerpen.

Na de zwevende gloeilamp is er nu een klok met een bijzonder magnetisch onderdeel. Story bestaat uit een houten basis waarboven een metalen bal rondjes draait. Een unieke, maar vooral erg coole manier om de tijd mee aan te geven. Normaal gesproken werp je af en toe een vluchtige blik op de klok, maar bij de Story ben je je opeens heel erg bewust van de tijd.

Taart in de oven

Via een app kun je instellen hoe lang de bal over zijn ronde doet: een minuut, een uur, een week, een maand of zelfs een jaar. En er zijn opties om de klok te laten aftellen naar een bijzondere gebeurtenis, zoals een vakantie of verjaardag. Ook kun je de Story gebruiken als timer, bijvoorbeeld als je een taart in de oven hebt staan.

De houten basis van de klok is voorzien van een display waarop digitaal de tijd en datum is af te lezen. Je hoeft dus niet alleen de metalen bal te gebruiken. Ook zit achter de basis een lamp waarmee je ’s avonds de klok kan verlichten. Je kunt het zelfs zo instellen dat deze het patroon van dag en nacht volgt.

Via Kickstarter kun je een exemplaar van deze unieke klok reserveren.

magnetische klok

magnetische klok

magnetische klok

magnetische klok

magnetische klok

magnetische klok

tijd