Links rijden is niet zo heel lastig

op reis in de UK

Veel mensen durven het niet aan om auto te rijden in een land waar je links moet rijden. Toch is dit met de juiste voorbereidingen en een goede huurauto een fluitje van een cent. Van Sunny Cars kregen we een aantal tips.

Neem een automaat

Bespaar jezelf een hoop gedoe met schakelen met je andere hand. Neem gewoon een automaat. Zet deze lekker in Drive en je kunt ontspannen op pad. Niet hoeven schakelen zorgt dat je je veel beter kan concentreren op het verkeer. Wil je toch een handgeschakelde auto? Oefen dan door een paar rondjes op de parkeerplaats van je verhuurder te rijden. Dat ziet er misschien raar uit, maar zelfvertrouwen tijdens het autorijden is enorm belangrijk.

Maak gebruik van navigatie

Laat je auto je de weg wijzen. Zorg dat je voordat je gaat rijden de route al in de navigatie hebt staan en zet eventueel de gesproken assistent aan. Je kunt een navigatiepakket aanschaffen bij de verhuurder, maar vaak kun je ook je smartphone verbinden met je auto.

Go with the flow

Let goed op de auto’s voor je en zorg dat je in hun spoor blijft. Dat is de handigste tip voor als je onderweg bent. Vooral bij afslagen bij drukke kruispunten of rotondes is het fijn om achter iemand aan te rijden. Vraag dus aan je reisgenoten of ze zich expliciet met je rijgedrag willen bemoeien.

Schakel hulp in

Laat degene naast je met je meekijken. Twee zien meer dan een. Een extra paar ogen is erg fijn als je wat onzeker bent. Je zult merken dat je na een paar kilometer (of mijl) al veel zelfverzekerder achter het stuur zit. Voor je het weet gaat het links rijden helemaal vanzelf.

Links rijden doen ze trouwens niet alleen in het Verenigd Koninkrijk maar ook in onder andere Australië, Zuid-Afrika, Ierland, Japan, Maleisië, Malta, Nieuw-Zeeland, Singapore, Suriname en Thailand.