Toevalligheden in de straten van New York

mooi toeval
Alle foto’s © Jonathan Higbee

Al zeker 10 jaar loopt fotograaf Jonathan Higbee met zijn camera in de hand door de straten van New York. Hij is dan op zoek naar dat ene speciale moment dat dingen op vreemde wijze samenvallen.

Deze momenten duren vaak maar extreem kort, dus het is zaak om snel te reageren. Of beter nog: om over een zesde zintuig te beschikken die deze situaties aan ziet komen. De kunst is om twee totaal verschillende dingen met elkaar te combineren tot een vreemd, maar kloppend geheel.

Billboard en voorbijganger

Dat kan bijvoorbeeld de combinatie van een billboard en een voorbijganger zijn, zoals op de foto hierboven. Higbee heeft hier zo ingezoomd op het billboard dat het een deel van de werkelijkheid lijkt te zijn. De man die voorbij sloft, lijkt hierdoor een reus.

Zijn scherpe oog voor ongewone situaties zorgt dat Jonathan Higbee al meerdere prijzen heeft ontvangen voor zijn straatfotografie. Zo won hij de ‘grand prize’ bij World Street Photography in 2015 en een jaar later de LensCulture 2016 Street Photography Award. Via Instagram kun je op de hoogte blijven van zijn laatste werk.

mooi toeval

mooi toeval

mooi toeval

mooi toeval

mooi toeval

mooi toeval

mooi toeval

mooi toeval

mooi toeval

mooi toeval