Verschillende soorten hakken voor verschillende outfits

Verschillende soorten hakken voor verschillende outfits

Waarheen je ook gaat, je wilt er altijd goed verzorgd en modieus uitzien. Op vakantie, als je gezellig wat gaat eten of drinken in een restaurant. Als je een dagje naar een museum gaat. Als je een casino of theater bezoekt. Maar ook als je gewoon bij vrienden over de vloer komt. Elke gelegenheid vraagt om een andere outfit en daarbij hoort natuurlijk ook steeds een ander paar schoenen.

Uitstraling en draagcomfort

De keuze van je schoenen hangt vooral van twee dingen af: welke stijl wil je jezelf aanmeten en onder welke omstandigheden zul jij je moeten bewegen? Immers, met je mooie nieuwe high heels door het gras moeten lopen is meestal geen aanrader. Omgekeerd val je ook negatief uit de toon als je in het theater op je strandslippers loopt. Wil je klasse uitstralen, dan sla je met een hoge hak vrijwel nooit de plank mis. Het fijne van schoenen met hoge hakken is dat je ze bijna in alle gevallen goed met je kleding kunt combineren. Ze staan natuurlijk geweldig onder een mooie galajurk, maar misstaan ook zeker niet onder een mooie strakke jeans.

De perfecte hakken bij mooi weer

Als de temperaturen stijgen, wil je waarschijnlijk liever luchtig schoeisel dragen. Met blote voeten stap je het gemakkelijkst in een sandaal met een hak, die het beste van twee zaken met elkaar combineert. Je hebt hiermee de perfecte oplossing in handen (of beter gezegd: aan je voeten) om er zomers bij te lopen en toch klasse uit te stralen.

Boost je zelfvertrouwen

Het dragen van schoenen met hakken is in veel opzichten een echte aanrader. Je lijkt er wat langer door, met name voor vrouwen die wat kleiner zijn is dat erg prettig. Het zorgt voor meer zelfvertrouwen, niet in de laatste plaats omdat het dragen van hakken veelal synoniem staat voor een sexy uitstraling. Maar wist je dat het dragen van schoenen met hakken ook voordelen heeft voor je lichaam? Je staat over het algemeen beter rechtop wanneer je hakken draagt en je traint tijdens het lopen ook nog eens bekkenbodemspieren. Deze spieren zijn belangrijk, omdat ze de organen in je onderbuik ondersteunen.

Onderhoud

Welke schoen je ook kiest, belangrijk is dat ze qua kleur goed passen bij je outfit. Daarnaast is natuurlijk ook het onderhoud van groot belang. Je schoenen horen altijd goed gepoetst te zijn en vrij van vuil.