Een bijzondere gin van Boomsma

gin van Boomsma

Distilleerderij Boomsma uit Leeuwarden is in de eerste plaats vooral bekend vanwege de berenburg, maar het bedrijf maakt ook andere dranken. Sinds kort brengt Boomsma een mooie gin op de markt.

Hoe bijzonder deze gin is, zie je al direct aan de fles. Hier is veel aandacht aan besteed. De fles valt op vanwege het dikke glas waarin een ruitjespatroon is gekerfd. De Boomsma Dry Gin is gemaakt met behulp van maar liefst 12 kruiden, waarvan een paar ook terug te vinden zijn in de klassieke kruidenbitters van Boomsma. Dit zijn engelwortel, gentiaan, gezegende distel, zoethout, duizendguldenkruid en laurier. Om gin te kunnen maken is er natuurlijk ook gebruik gemaakt van jeneverbes.

Gin-Tonic

De Boomsma Dry Gin is mooie, kruidige gin met duidelijke tonen van citrus en subtieler de smaak van zoethout. Je kunt deze gin prima puur of on the rocks drinken, want daar is hij zacht genoeg voor. De meeste mensen zullen echter kiezen voor de combinatie gin-tonic. Gebruik hiervoor een goede tonic. Bijvoorbeeld de flesjes van Fevertree of Thomas Henry, die bij iedere goede slijter en sommige supermarkten te koop zijn. Voeg wat blauwe bessen en ijs toe om deze G&T met Boomsma Dry Gin helemaal af te maken.

Je kunt natuurlijk ook andere cocktails maken met gin. Een mooie en toepasselijke is een Friese variant van de Negroni. Hiervoor gebruik je 35 ml van de gin, 35ml Beerenburger en 35ml rode vermouth. Mix deze in een glas met veel ijs totdat de cocktail goed koud is. Daarna schenk je de mix over in een met ijs gevulde tumbler en garneer je de Negroni met een schijfje sinaasappel.

Boomsma Dry Gin is te koop bij de slijter voor een prijs van €28,95.

gin van Boomsma

gin van Boomsma