Maak een alcoholvrije gin-tonic met Ceder’s

Ceder's crisp

Steeds meer mensen kiezen ervoor om geen of minder alcohol te drinken. Daarom zie je steeds vaker alcoholvrij bier of premium frisdranken op de markt. Sinds kort is er ook een alcoholvrije gin van Ceder’s.

De gin-tonic blijft razend populair, dus daarom is het heel slim om een goede alcoholvrije variant uit te brengen. Ceder’s Crisp is echt iets bijzonders. De ingrediënten voor dit drankje komen uit de Cederbergen in Zuid-Afrika. Deze geheime kruidenmix wordt vervolgens gemengd met jeneverbes, kamille en komkommer.

Zuid-Afrika en Zweden

Samen met Zweeds bronwater maakt Ceder’s hier met de hand een destillaat van waar op inventieve wijze de alcohol uit wordt verwijderd. Deze alt-gin heeft voor een groot deel dus hetzelfde productieproces als een reguliere gin. Het resultaat is een bijzondere alcoholvrije drank waar je een gin-tonic mee kunt maken.

Het verhaal rondom Ceder’s is goed en ook de fles ziet er fraai uit, maar het draait natuurlijk om de smaak. Hoe smaakt dit alternatief voor gin en kun je er een goede gin-tonic mee maken? Als je de fles opent, ruik je direct de komkommer. Uit nieuwsgierigheid proef ik ook de Ceder’s voordat ik ga mixen met tonic. Het smaakt wateriger dan gin en natuurlijk ontbreekt de kick van de alcohol. Niet echt iets om puur te drinken. Maar daar is het ook niet voor gemaakt!

Goede tonic

Als onderdeel van een gin-tonic vallen de smaken plots op hun plaats. Wat opvalt is dat je wel meer nodig hebt dan bij een gewone gin. Er gaan dus twee barmaatjes in het glas in plaats van één. Ook belangrijk is het toevoegen van een goede tonic (ook bij reguliere gin!). Koop dus altijd een merk uit glazen flesjes in plaats van een PET-fles goedkope tonic.

Daarnaast is de garnering natuurlijk zeer belangrijk bij een gin-tonic. Ceder’s geeft als tip komkommer en munt. Met al deze ingrediënten in een mooi glas heb je plots een drankje dat heel erg dicht in de buurt komt van een goede gin-tonic. Je proeft goed de kruiden en de komkommer maakt het lekker fris. Een zeer geslaagd drankje voor op een zomerse dag en zeer geslaagd voor iedereen die even geen alcohol wil drinken.

Ceder’s is te koop bij de filialen van Gall & Gall.

Ceder's crisp