Virtuele rondleiding door de tombe van farao Ramses IV

Tombe van Farao Ramses IV

Reizen naar Egypte is op dit moment helaas niet mogelijk. Gelukkig zijn er online manieren om de historische rijkdom van het land te verkennen. Zo heeft het Egyptisch Verkeersbureau een prachtige virtuele versie laten maken van de tombe van Farao Ramses IV.

Deze tombe staat ook wel bekend als Graf DK 9 en is te vinden in de Vallei der Koningen. Bijzonder aan dit graf zijn de rijke details en de kleuren die na 3000 jaar nog steeds opvallend aanwezig zijn. DK 9 in het echt bezoeken is een ervaring die je voor altijd zal bijblijven, maar helaas behoort dit momenteel voor veel reizigers niet tot de mogelijkheden.

Virtuele wandeling

Speciaal voor alle thuisblijvers en andere geïnteresseerden is er een virtuele kopie van Graf DK 9 gemaakt. Hiermee kun je op je beeldscherm een virtuele wandeling maken door deze historische plek.Het graf is (her)ontdekt in 1898 door de Franse egyptoloog Georges Émile Jules Daressy, die een deel van de sarcofaag meenam en verkocht aan het British Museum.

Gelukkig zijn de kamers en gangen redelijk intact gebleven. De afbeeldingen op de muren van de grafkamer verwijzen naar passages uit het Boek van de Dood en het Boek van de Aarde. In de gangen zijn verwijzingen te vinden naar andere bekende geschriften die op rollen van papyrus zijn gevonden, zoals het Boek Amdoeat.

Tombe van Farao Ramses IV

Tombe van Farao Ramses IV

Tombe van Farao Ramses IV

Tombe van Farao Ramses IV