Wat mag er niet ontbreken bij een barbecue?

BBQ

Tegenwoordig spelen de seizoenen geen rol meer bij het houden van een barbecue. Natuurlijk is het heerlijk om in de zomer in de tuin te zitten en de barbecue aan te steken aan het einde van de dag, maar ook een winterbarbecue kan heel gezellig en lekker zijn.

Creëer herinneringen

Nodig wat vrienden en/of familie uit, dat is een stuk leuker dan in je eentje barbecueën. Op de achtergrond een gezellig muziekje, aangepast aan de tijd van het jaar. In de zomer doen de salsa klanken het altijd goed en in de koude maanden kun je misschien wat muziek opzetten waarbij het gezellig is om knus tegen elkaar aan te kruipen. Vergeet ook niet om je Samsung s10 bij de hand te houden, want het is natuurlijk leuk om met de uitstekende camera van je mobiel tussendoor wat leuke herinneringen te maken in de vorm van foto’s.

Wat staat er op het menu?

Het belangrijkste onderdeel van de barbecue is natuurlijk meestal het barbecuevlees. Een lekker stukje vlees of kip gaat er altijd in. Je kunt ook zelf sjaslieks maken van stukjes vlees met paprika of ui erbij geregen aan een stokje. De kinderen vinden een hamburger ook altijd lekker. Vergeet dan niet de broodjes en de saus erbij te halen. Vis is daarnaast een hele gezonde optie voor op de BBQ. Je kunt lekkere vispakketjes maken of zelfs een vis in zijn geheel roosteren. Er zijn speciale visklemmen waarin je een vis of een stuk visfilet kunt doen. Ook kreeft of gamba’s zijn heerlijk op de barbecue, net zoals gepelde garnalen. Het is misschien wel handig om die aan een stokje te doen en ze lekker te marineren, zeker als ze wat kleiner zijn.

Vergeet de garnituur niet

Bij het vlees of de vis kun je natuurlijk een of meerdere salades op tafel zetten. Zo hou je het ook nog een beetje gezond. Of je grilt bepaalde groenten op de BBQ. Paprika, tomaat, aubergine of courgette zijn hier heel geschikt voor. Marineer verder eens wat champignons en rijg ze aan een stokje.

Sauzen horen zeker ook bij het barbecuevlees. Je kunt zelf sausjes maken of de saus kant en klaar kopen. Een pan pindasaus is altijd lekker, al is het maar om je stokbrood in te dopen. Stokbrood bij de BBQ doet het meestal sowieso goed. Lekker smeerseltje erbij en je hebt een hapje terwijl je op het vlees wacht. Je kunt eindigen met een stukje fruit; de ananas kun je zelfs op de barbecue grillen.

Proost, op een gezellige BBQ!

Bij een barbecue hoort zeker een drankje. Je kunt bijvoorbeeld een kan sangria maken in de zomer of een pan glühwein in de winter. Bier en wijn doet het tevens altijd goed tijdens een BBQ. Zet het in de zomer bijvoorbeeld in een grote bak met ijswater, zodat niet iedereen iedere keer naar binnen moet. Zorg ook dat je een vuilniszak bij de hand hebt, waar je gelijk de restantjes en botjes in kunt doen.