Barbecue met vrienden? Zo wordt het een groot succes

Barbecue met vrienden? Zo wordt het een groot succes

De lente is weer aangebroken. Daarmee ook het wachten op die allereerste mooie voorjaarsdag. Zo’n dag waarop je spontaan zin krijgt om naar buiten te gaan. En voor de barbecueliefhebbers onder ons: ook om de barbecue weer tevoorschijn te toveren! Ah, er gaat toch niets boven de geur van houtskool en vlees? De avonden waarop je spontaan een aantal vrienden uitnodigt en samen geniet van een hapje en een drankje. Mooier kan het niet worden.

Dat mooie weer laat echter nog even op zich wachten. Gelukkig geeft ons dat wel genoeg tijd om alvast de nodige voorbereidingen te treffen. Want waar moet je eigenlijk aan denken als je een barbecue met vrienden wil organiseren? Hoe zorg je ervoor dat het gegarandeerd een groot succes wordt?

Profiteer van aanbiedingen in de supermarkt

Wie zegt dat het organiseren van een barbecue veel geld hoeft te kosten? Dat is natuurlijk helemaal niet nodig. Ga naar een supermarkt in de buurt en profiteer van de wekelijkse aanbieding. Het is relatief eenvoudig om het menu te bedenken aan de hand van de aanbiedingen die deze week gelden. Er is vrijwel altijd vlees in de aanbieding, net als groente, drinken en andere producten die tijdens de barbecue gebruikt kunnen worden. Lees dus online de folder en plan op basis daarvan wat er gegeten en gedronken gaat worden. Zo wordt het niet alleen een heerlijke, originele barbecue, maar ook nog eentje die past binnen het budget.

Hapjes tijdens het wachten

Barbecueën voor een grote groep mensen kost vaak wel veel tijd. Voordat iedereen iets te eten heeft, ben je toch al gauw een uur verder. In de tussentijd kan een deel van de groep al de nodige trek hebben. Daarom is het goed om ook hapjes te verzorgen voor tijdens het wachten.

Gewoon lekker traditioneel stokbrood met kruidenboter of ga eens voor iets anders en serveer een lekker aperitiefje voor de hele groep. Denk bijvoorbeeld aan een zelfgemaakte garnalencocktail, een borrelplank met verschillende hapjes of gewoon een simpele salade.

Gebruik een vleesthermometer

De tijd vliegt voorbij terwijl je lekker aan het kletsen bent met je vrienden. Dan is een stuk vlees al snel te gaar of misschien laat je deze zelfs aanbranden. Zonde! Investeer daarom zeker in een goede vleesthermometer. Er zijn zelfs speciale thermometers die een piepje geven als het vlees de benodigde temperatuur heeft bereikt. Op die manier beschikt elk stukje vlees over de perfecte garing en hou jij meer tijd over voor je vrienden.

Heb je weinig tijd en wil je toch een snelle barbecue organiseren? Dan kun je heel veel tijd winnen door het vlees of de vis in te pakken met aluminiumfolie. Op die manier gaart het veel sneller.