Zo organiseer je de perfecte zomerse barbecue

Zo organiseer je de perfecte zomerse barbecue

Niets is zo zomers als een grote en gezellige barbecue! Of je nu een cookout organiseert of gewoon met de familie samenkomt voor gegrilde hamburgers en verse groentes, het organiseren van de perfecte zomerbarbecue is niet zo eenvoudig als het lijkt. Ervoor zorgen dat het eten goed gaar is en iedereen heeft wat hij nodig heeft, kan een hele onderneming zijn! 

Maak een boodschappenlijstje

Een boodschappenlijstje maken lijkt misschien een simpel taakje, maar er komt meer bij kijken dan alleen maar opschrijven wat je nodig hebt voor de BBQ. Voordat je begint met het noteren van de inkopen, is het belangrijk om te bedenken welk eten je wilt bereiden. Houd daarbij ook rekening met eventuele dieetbeperkingen van je gasten, zoals vegetariërs of veganisten. Tegenwoordig bestaan er heel veel vleesvervangers, maar ook een maiskolf of groente grillen is al een lekkere maaltijd. Echter, zelfs als je alles goed gepland hebt, kan het altijd gebeuren dat er onverwachte gasten komen opdagen. Daarom is het verstandig om ongeveer 10% extra voorraden te kopen, zodat je niet zonder komt te zitten. 

Zet een grillplaats op 

Wat is er nu leuker dan op een zomeravond buiten te genieten van gegrild eten? Met een eigen aangelegde grillplaats maak je dit mogelijk! Zorg ervoor dat je voldoende houtskool en aanmaakvloeistof hebt, zodat je zonder zorgen aan de slag kunt. Het knisperen van het vuur, de geur van gegrild vlees en groenten en de gezelligheid van vrienden en familie maken deze avond compleet. Het aanleggen van een grillplaats is een relatief eenvoudige klus, maar het resultaat is er één om trots op te zijn! Ben je er niet helemaal zeker van dat je dit kan doen? Een pellet grill is dan ook een goede – en makkelijke – optie. 

Haal wat ijs 

Op een warme zomerdag is er niets beter dan met verfrissend ijs de dag afsluiten. Nadat de BBQ is afgerond en al het lekkers op is, is het tijd voor het toetje: een lekker ijsje. Populaire ijsjes in Nederland zijn uiteraard de raketjes en de welbekende Magnums en Cornetto’s. Als je de dag liever afsluit met wat gezonds, dan is vers zomerfruit ook een goede optie. Denk bijvoorbeeld aan druiven, mango en aardbeien: allemaal lekker fris! 

Maak een feest-afspeellijst 

Een BBQ is niet compleet zonder goede muziek. Het samenstellen van een afspeellijst kan zorgen voor een geweldige sfeer op het feest. Het kiezen van de juiste nummers kan lastig zijn, maar het is de moeite waard. Ga helemaal op in de zomerse sferen met Latin vibes of zomerse hits uit de jaren 2000. Het wordt dan sowieso een topbarbecue!