PaRappa the Rapper is terug in 4K

kick, punch, it's all in the mind

Eén van de leukste en origineelste games van de eerste PlayStation is opnieuw uitgebracht. PaRappa the Rapper is digitaal opgepoetst en nu in 4K te downloaden in de PlayStation Store.

In deze game draait het om rap, liefde en timing. PaRappa is een rappende hond die het hart van een schattig meisje wil veroveren. Hiervoor moet hij aantonen dat hij een goede rapper is. Hij gaat langs bij een aantal beroemde rappers om zijn techniek bij te spijkeren en intussen ook wat levenslessen te krijgen.

Kug-Fu-lessen van een ui

Het zijn de absurde personages en dito teksten die deze game zo geweldig maken. Zo krijgt PaRappa bijvoorbeeld kung-fu-lessen van een ui en leert een kip hem hoe je een taart moet bakken. Elk personage heeft een rapstijl waarbij de kikker Prince Fleaswallow mijn favoriet is. Om bij hem te komen moet je wel je best doen, want de levels zijn lastiger dan ze lijken.

PaRappa the Rapper is een spel waarvan de bediening simpel is, maar waarbij het moeilijk is om echt goed te worden. Genoeg uitdaging dus. Het idee is min of meer hetzelfde als bij de klassieke Guitar Hero-games: druk op het juiste moment op de knoppen die in beeld verschijnen en probeer daarbij een goed gevoel voor ritme te houden.

Voor de promotie van de 4K-remaster van PaRappa the Rapper heeft Sony PlayStation een grappige video gemaakt: