HOKA lanceert nieuwe versie van hardloopschoen Clifton

HOKA Clifton 9
HOKA brengt de nieuwste variant uit van de populaire hardloopschoen Clifton. Het model, de Clifton 9, komt met minder gewicht en meer demping dan ooit.

De nummer negen in de reeks van de bekroonde Clifton-schoenen is op een aantal punten sterk verbeterd. Met deze nieuwe trainingsschoen wil HOKA alle soorten hardlopers de mogelijkheid geven om fijner, sneller en langer te rennen.

Allereerst is de nieuwe Clifton 9 vier gram aan gewicht kwijtgeraakt. Daarnaast is het gedeelte onder de voet 3mm hoger gemaakt, zodat het lichte en zachte gevoel van de schoen nog beter wordt ervaren. Deze vernieuwde ervaring komt ook door een geheel nieuw en responsief EVA-middenzoolschuim en een verbeterd ontwerp van de buitenzool. Laatstgenoemde is gemaakt van Durabrasion Rubber. Al met al is het een lichte hardloopschoen met zeer fijne demping.

Door overlays en gebruik van smeltlijm achterwege te laten kon HOKA het gestripte bovenwerk vormgeven met een dikkere hiel, een reflecterend hielpaneel en een gestroomlijnde tong. Het bovenwerk zelf is gemaakt van gerecycled mesh-materiaal in een lichter jasje. Dit zorgt voor meer comfort en ademend vermogen.

Nog meer plezier tijdens het rennen

De Clifton 9 is ontworpen voor zowel nieuwkomers op hardloopgebied als voor doorgewinterde renners. De schoen biedt de early-stage Meta-Rocker technologie van HOKA. De gebogen zool zorgt dat de loper aan het rollen slaat en vooruit wordt gestuwd, als een soort wielen voor de voeten. Bij de Clifton 9 zit de overgangszone van de rocker dichterbij de hiel voor een meer vloeiende beweging. Dat zorgt voor een soepel begin van de loopcyclus.

Colin Ingram, Senior Director of Product bij HOKA: “De Clifton is niet alleen een van onze populairste producten, maar vormt ook de kern van een manier om hardlopen leuker en toegankelijker te maken. We denken dat trouwe fans én nieuwkomers in de sport die evenwichtige, soepele looppas in de Clifton 9 zullen aantreffen die zo kenmerkend is voor een Clifton-schoen, maar ook verrast zullen zijn door hoe licht en responsief onze nieuwste versie is.”

Gemaakt voor iedere hardloper

De innovatieve dagelijkse trainingsschoen Clifton 9 levert de perfecte combinatie van zachtheid en licht gewicht, met een drop van 5 mm afkomstig van een zoolhoogte van 29 mm in de hiel tot 24 mm aan de neus voor damesmodellen, met respectievelijk 32 mm en 27 mm voor herenmodellen. De Clifton 9 voor dames weegt ongeveer 200 gram en die voor heren ongeveer 250 gram. Bovenal is de schoen ontworpen om elke hardloper naar ongeëvenaarde hoogten te tillen.

Op weg naar de NN Marathon Rotterdam

Door HOKA zijn we uitgenodigd om mee te doen aan de NN Marathon Rotterdam. Samen met een groep journalisten/bloggers zijn we aan het trainen voor (een deel van) de marathon in april. Dit onder begeleiding van een professionele coach. De komende weken helpt Liesse-Lotte ons op weg om een betere renner te worden. Op Instagram delen we af en doe iets over deze uitdaging. Ook gaan we de Clifton 9 aan een test gaan onderwerpen. Stay tuned!

De Clifton 9 is vanaf 15 februari te koop op HOKA.com en bij erkende HOKA dealers wereldwijd voor een adviesprijs van €150.

HOKA Clifton 9

HOKA Clifton 9

HOKA Clifton 9

HOKA Clifton 9