Anya Hindmarch en Numen/For Use maken blauwe tunnels

The Weave Project

Tijdens de London Fashion Week dook er een opvallend kunstwerk op in een leegstaande parkeergarage in Soho. The Weave Project is een samenwerking tussen tassenontwerper Anya Hindmarch en Numen/For Use.

Het Duits/Oostenrijks/Kroatische collectief Numen/For Use heeft als specialisatie het bouwen van constructies waar mensen in kunnen klimmen en luieren. Dat deden ze in eerste instantie met plakband, maar tegenwoordig vooral met gehaakte netten gecombineerd met touwen voor bergbeklimmers.

Blauw

Speciaal voor de lancering van een nieuwe tassencollectie nodigde Anya Hindmarch het collectief uit voor een installatie in Londen. De ontwerper koos de opvallende kleur blauw (die ook terugkeert in de tassencollectie) en de kunstenaars gingen ermee aan de slag.

In drie dagen waren de netten met elkaar verbonden. Hiervoor is 11.000 vierkante meter aan netten en 3.000 meter touw gebruikt. In 7 dagen tijd is de installatie vervolgens opgehangen in de Brewer Street Car Park. Vervolgens kunnen bezoekers gaan klimmen en klauteren in de blauwe tunnels en na afloop een bijpassende tas aanschaffen.

The Weave Project

The Weave Project

The Weave Project

The Weave Project

The Weave Project

The Weave Project