Vervang je vlees (eens) door Beyond Meat

Beyond Meat Plantaardig eten begint steeds makkelijker en lekkerder te worden. De keuze aan vleesvervangers in de supermarkt en de horeca is steeds groter en smaakt ook steeds beter. Beyond Meat is een van de grote spelers in deze markt en dat is niet voor niets.

Wij kregen van Beyond Meat een mooi pakket opgestuurd waarmee we een aantal producten konden testen. Niet alles daarin was nieuw voor ons, want de burgers hebben we bijvoorbeeld al regelmatig gegeten. Niet alleen thuis, maar ook in de lokale pub of bij het lekker lui online bestellen van burgers op een vrijdagavond. Wat met name opvalt aan de burger van Beyond Meat is de sappigheid die we bij andere vegaburgers wel eens missen.

Overstap

Het blijft natuurlijk altijd een discussie waarom plantaardige producten op vleesproducten moeten lijken, maar wij zijn van mening dat dit zorgt voor acceptatie bij een breed publiek, waardoor ook fervente vleeseters wellicht makkelijker de overstap kunnen maken naar een dagje (of vaker) vega eten. Er zijn heel veel voordelen aan het minder of nooit meer eten van vlees. Maar goed, we hadden het dus over de burgers van Beyond Meat. Na even in een pan gebakken te hebben,kun je de burgers gebruiken als basis voor een heerlijk zelfgemaakt broodje hamburger.

Dit kan een klassieke burger zijn met sla, tomaat, augurk, mayo en ketchup, maar ook een spannend exemplaar met zelfgemaakte sauzen en bijzonder beleg. Wij gingen voor old school op een licht geroosterd broodjes en met gebakken uien als toevoeging. De burger smaakt echt fenomenaal goed en wij weten zeker dat ook verstokte vleeseters de smaak en vooral de textuur en het mondgevoel kunnen waarderen. Probeer het maar eens!

Beyond Meat

Volgend item in ons testpakket was de Beyond Mince, een soort van gehakt. Hiermee maakten we quesadillas die we vulden met een lekker gebakken mix van de Mince met ui, paprika en gerookte pepers. Daarbij deden we vegan cheddar en we doopten de kwartpunten van de quesadillas in een zelfgemaakte tomatensalsa. Ook hier vielen de sappigheid en de textuur van de het plantaardige gehakt op positieve wijze op.

Plantaardig worstje

De volgende dag was het tijd voor de Beyond Sausage, een plantaardig worstje. Heerlijk op een broodje natuurlijk. Zeker als je deze klaarmaakt zoals ze dat in Chicago doen, met een lekker stuk augurk erbij. Wij kozen echter om de receptkaart te volgen die we van Beyond kregen. Zodoende aten we een rijke tagliatelle met tomatensaus waar lekker chunky stukken gebakken worst doorheen zaten. Heerlijk troostvoer voor winterse dagen. Zeker als je alle ingrediënten samen nog even verder bakt in een grote gietijzeren pan.

De vierde dag van onze Beyond-test viel in het weekend en  dus kozen we voor een lekkere lunch met vegan comfort food. Met de gehaktballetjes en tomatensaus maakten we een Meatball Sub, de Amerikaans variant van het broodje bal. Zeker als je hierbij kiest voor een zacht broodje krijg je dat de saus lekker in het brood trekt. Schone handen zijn hierbij haast onmogelijk, maar het smaakt o zo lekker.

We kunnen dus concluderen dat we vier dagen heerlijk hebben gegeten met dank aan Beyond. Het merk speelde daarbij wel een soort van thuiswedstrijd, want we zijn al fan van de burgers en het hele gezin hier eet al jaren geen vlees meer. Toch willen we benadrukken dat ook voor andere doelgroepen de producten van Beyond heel interessant en lekker zijn. Zoek je daarbij nog wat inspiratie dan moet je maar eens kijken bij de recepten op de website van Beyond.

Beyond Meat Beyond Meat Beyond Meat