Heinz heeft nu ook vleesvervangers in het assortiment

Heinz vleesvervangers

Er is steeds meer keuze op het gebied van vleesvervangers. Dat is goed voor iedereen die bewust geen of minder vlees wil eten. Een nieuwe speler op deze markt is er eentje met een heel bekende naam. Heinz heeft namelijk een aantal vleesvervangers in het assortiment opgenomen.

De nieuwe productlijn bestaat uit een Meatless Burger, Meatless Gehakt en twee verschillende bonenburgers. We hebben de burger en het gehakt getest en waren onder de indruk. Het is mooi om te zien, of beter gezegd te proeven, hoe vleesvervangers steeds beter en lekkerder worden. Zeker als je het vergelijkt met bijvoorbeeld 5 of 10 jaar geleden. De producten van Heinz kunnen wat ons betreft makkelijk de concurrentie aan met de lekkerste vega-burgers en het beste vega-gehakt dat nu op de markt is.

Combineren

Het mooie van Heinz is dat je de nieuwe vleesvervangers heerlijk kunt combineren met andere bekende Heinz-producten. Wat is immers een lekker broodje hamburger zonder Heinz ketchup? Of een vega spaghetti bolognese zonder Heinz Tomato Frito. Bijzonder aan dit alles is dat Heinz ervoor heeft gekozen om de vleesvervangers al eerste in Nederland te testen. We hebben dus een primeur te pakken!

De vegetarische burgers en het vegetarisch gehakt zijn onderdeel van de ambitie van Heinz om met innovaties te blijven groeien in de markt van plantaardige voedingsproducten. Naast smaak, spelen textuur en duurzaamheid een belangrijke rol in die strategie. De producten zijn, in tegenstelling tot veel andere vleesvervangers, gemaakt met bonen. Deze zorgen voor een vlezige structuur.

Rijk aan eiwitten

Een veel gehoorde klacht over vleesvervangers is dat ze vaak heel erg bewerkt zijn of ingrediënten bevatten die je eigenlijk liever niet op je bord wilt hebben. Bij Heinz hebben ze ervoor gezorgd dat er geen palmolie is gebruikt en dat de burgers en het gehakt rijk zijn aan eiwitten en ook vezels en ijzer bevatten. Het aantal verzadigde vetten is juist bewust laag gehouden.

We hebben dus erg genoten van de burgers en het gehakt en zijn fan van de smaak en structuur. De burger blijft lekker sappig en heeft een goede bite, het gehakt heeft een mooie structuur, rult heel mooi in de pan en kleurt tijdens het bakken. We willen daarom graag de recepten delen die wij hebben gebruikt. Zo maak je zelf thuis ook heerlijke Meatless Burgers en/of Meatless Bolognese. De vleesvervangers van Heinz zijn landelijk verkrijgbaar bij DekaMarkt en Jumbo.

Heinz Meatless Burgers (voor 2 personen)

Ingrediënten:
-Heinz Meatless Burgers
-Heinz Tomato Ketchup
-Heinz Mayonaise Original
-2 hamburgerbroodjes
-1 rode paprika
-1 rode ui
-ijsbergsla
-plakjes augurk

Bereidingswijze:
1: Snijd de rode paprika en ui in reepjes
2: Bak de groente met een beetje (olijf)olie in een voorverwarmde pan
3: Bak in een aparte pan de burgers volgens de instructie op de verpakking
4: Toast de binnenkant van de broodjes kort in dezelfde pan tot ze krokant zijn
5: Stel de burgers samen door de burgers, gegrilde groenten, sla en augurken op de broodjes te beleggen. Maak af met ketchup en eventueel andere sauzen

Heinz Meatless Bolognese (voor 2 personen)

Ingrediënten:
-Heinz Meatless Gehakt
-350 gram Heinz Tomato Frito
-150 gram Pappardelle pasta
-1 grote witte uit
-2 teentjes knoflook
-1 laurierblaadje
-1 eetlepel gedroogde oregano
-een handjevol verse basilicum

Bereidingswijze:
1: Snijd de ui en knoflook fijn en fruit ze een paar minuten in een pan met olijfolie tot ze glazig zijn
2: Voeg het gehakt toe en bak tot het goudbruin gekleurd is
3: Voeg vervolgens de tomato frito, oregano, en het laurierblaadje toe en laat dit 10 minuten sudderen
4: Kook intussen de pasta volgens de instructies op de verpakking en giet deze af
5: Voeg de pasta en de saus samen en garneer met verse basilicum

Eet smakelijk!

Heinz vleesvervangers
Spaghetti Bolognese
Heinz vleesvervangers
Een burger hoeft niet altijd op een broodje