BrewDog Pink IPA is goedkoop bier voor vrouwen

bier voor vrouwen

Speciaal voor Internationale Vrouwendag komt de Schotse bierbrouwer BrewDog met een speciaal bier: Pink IPA. Voor elke vrouw of iedereen die zich vrouw voelt is dit biertje extra goedkoop.

Bij BrewDog maken ze zich namelijk boos over de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen, die er anno 2018 nog steeds is. Voor precies hetzelfde werk krijgen vrouwen gemiddeld 20% minder salaris. Met Pink IPA probeert BrewDog op ludieke wijze hierover een discussie op gang te brengen én geld in te zamelen voor goede doelen.

Korting

De Punk IPA van BrewDog ken je waarschijnlijk wel. Dit is één van de lekkerste IPA’s ter wereld. De Pink IPA is precies hetzelfde bier, maar dan in een andere verpakking. De naam is net even anders en het etiket is roze in plaats van blauw. Iedere vrouw, of iedereen die zich vrouw voelt, kan een Pink IPA kopen in het café of bij de slijter en zal dan een fikse korting op het bier krijgen. De vraagtekens die dit oproept zal hopelijk mensen laten nadenken over het vreemde feit dat er nog steeds ongelijkheid tussen mannen vrouwen bestaat.

Internationale Vrouwendag

Wie tussen 8 maart (Internationale Vrouwendag) en 5 april een Pink IPA koopt, zorgt dat 20% van de opbrengst gaat naar stichtingen die strijden tegen de ongelijkheid. Het bier zal te koop zijn in Zuid-Korea, Ierland, Duitsland, Spanje en Nederland. Ook mannen mogen natuurlijk een Pink IPA bestellen. Doordat zij meer betalen, zal de opbrengst alleen maar hoger worden. Een goed doel steunen was nog nooit zo lekker.

De goede doelen zijn:
-The Women’s Engineering Society (WES) – een professioneel netwerk van vrouwelijke engineers, wetenschappers en technici die jonge vrouwen inspireren en aanmoedigen om zich in deze sectoren te ontwikkelen.
-9to5, een Amerikaanse organisatie, opgericht door vrouwen, die zich inzet voor rechten van vrouwen op de werkvloer en misstanden op de publieke agenda zet. De organisatie werkt samen met benadeelde vrouwen aan het verbeteren van de werkomstandigheden.

bier voor vrouwen

bier voor vrouwen